Riihimäen uusi jäähalli avattiin – Kaupungin oma maailmanmestarivalmentaja Jukka Jalonen avasi areenan.

Blogi, lauantaina 18.10.2014

Tänään Riihimäellä vietettiin upeaa juhlapäivää. Uusi ajanmukainen jäähalli valmistui ja otettiin käyttöön ja samalla vanha ns. kilpahallin remonttikin saatiin valmiiksi. Uusi ja vanha jäähalli on nyt hienosti yhdessä pukuhuoneiden ja kahvion kautta ja lisäksi vanhat pukuhuonetilat täydentävät kokonaisuuden. Päivällä halleilla oli monenlaista ohjelmaa taitoluistelu ja muodostelmaluisteluharjoitusta aina edustusjoukkueen Nikkareiden ja Hyvinkään HKH:n 2. divisioonamatsiin. Ja upea oli muuten myös päivän näytösottelu missä Amputoitujen Maajoukkue kohtasi legendaarisen ZOOMitin. 

Illansuussa sitten oli varsinainen juhlahetki päivän otteluiden välissä kun MM-kultaa maajoukkueensa kanssa voittanut Riihimäen omapoika Jukka Jalonen pudotti virallisen avajaiskiekon junnumatsin alkajaisiksi jäähän. Jukan kanssa hallia tai halleja ihastelimmekin ja täytyy sanoa, että kumpikin oli lopputulokseen enemmän kuin tyytyväisiä. Ja hieman muistelimme niitä kaikkia vaiheita mitä tässä lähes kymmenen vuoden aikana on hallihankkeen ympärillä yhdessä koettu. Aikanaan elimme mm. aika mielenkiintoisia hetkiä kun sain Valtion Liikuntaneuvostossa väännettyä uudelle hallille valtionavustuksen. Kaiken piti olla siis valmista. Mutta yhtäkkiä kaupunki päättikin, että hallia ei rakennetakaan. Sain muuten aika hieman naljailua osaksekin kun niin ponnekkaasti oli avustusta neuvotellut ja vääntänyt kokouksessamme ja nyt hallia ei sitten kaupunkin halunuttakaan. Osa itseasiassa silloin pelkäsi, että koko hanke joutuu pannaan ja tukilistojen hännille. No varmasti osalla oli tällaisiakin haluja, mutta ei sentään. Uuden päätöksen teimme sitten pari vuotta myöhemmin ja sen myötä hanke saatiin liikkeelle. Ja kaikki sitten huipentui nyt avajaisiin uuden ja vanhan saneeratun hallin kanssa. Ja hieno juttu muuten kokonaisuudessa oli sekin kun Hämeenlinnan lahjoitti vanhaan halliin heiltä poistetut liigatason valot. Ne saivat nyt uuden elämän Riihimäellä ja ero oli kuin yöllä ja päivällä vanhoihin.

Hieno sporttipäivä siis tänään Riihimäellä. Kiitos vielä kaupungille hienosta satsauksesta urheiluun ja liikuntaan ja myös hienosta avajaispäivästä. Vien myös minulle kerrottuja kiitoksia eteenpäin Valtion Liikuntaneuvostolle ja OKM:nkin virkamiehille. Yhdessä näitä tehdään ja nuoria ja aikuisiakin liikutetaan.

Nyt kello 19.58 ja kotona. Mummulassa hieman iltaruokaa perheen kanssa ja nimppariherkkujakin. Kiitokset myös muuten kommenteista ja palautteesta liittyen tuohon alkoholilain korjausaloitteeseeni. Palaan siihen varmaan hieman laajemminkin täällä ensi viikolla kun nähdään kuinka moni kollegoista on valmis älyttömyyksiä korjaamaan.


Kommentit