Sadepäivään iloa toi ystävän nuoren rippijuhlat – Näistä nuorista kasvaa upeita aikuisia

Blogi, lauantaina 11.07.2020

Rippujuhlien viikonloppu.

Tänään ihanan Stellan konfirmaatiopäivä ja huomenna sitten kummityttö Elisan ja sukulaispoika Vilin juhlapäivä. Aurinkoista hellepäivää ei tämä heinäkuun konfirmaatiopäivä tarjonnut vaan raikasta kesäsadetta koko taivaan mitalta. Mutta ei sekään juhlaa laimentanut – taisivat olla ihan ilon kyyneleitä nekin tipat.

Kesyttämättömille naarasleijonille Tämä on koru Suomen naarasleijonille. Menneille ja tuleville. Kesyttämättömille ja rohkeille. Heille, jotka tekevät suurtekoja, omassa elämässään ja maailmassa. Me voimme olla maailman itsenäisimpiä naisia, mutta maailma ei ole vielä valmis. Siksi jatkamme työtä jokaisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden eteen. Rakastaen, yhdessä toimien, toisiamme tukien ja kunnioittaen.

Stellan rippijuhlia vietettiin tänään Lopen Läyliäisissä. Stellan elämää olen saanut seurata pikkutytöstä lähtien. Stellan äidin kanssa tunsimme jo yläasteaikoina ja olin myös Saijan isosena hänen riparillaan, mutta ystävyydeksi suhteemme muodostui vasta Vaahteramäen Ratsutallin kautta. Vuosikausia samoilla ratsastustunneilla Saijan kanssa ja monia hienoja hetkiä niin hevosten selässä kuin hevosten parissakin. Voisi sanoa, että monessa mielessä niitä elämän ikimuistoisimpia hetkiä ystävien kanssa. Saija on ollut mukana myös meidän yhteisen kotikunnan päätöksenteossa ja totta kai myös isossa roolissa kaikissa neljässä eduskuntavaalikampanjassanikin. Mutta päälimmäisenä ystävänä isolla Y:llä.

Stellan isään Krisseen olemme saaneet myöhemmin myös tutustua ja ystävystyä. Juhannuksia vietetty yhdessä, jänisjahdissa oltu ja paljon muuta. Upea ystävä ja näin kasassa hieno perhe, kun mainitaan vielä perheen esikoinen Roope, joka on jo omilla siivillään.

Lopen Seurakunta järjesti tänä kesänä rippikoulut koronan takia hieman poikkeusjärjestelyin. Leirit olivat hivenen pienempiä kooltaan ja myös ajaltaan ja myös itse konfirmaatiot kirkossa oli järjestelty poikkeusjärjestelyin. Mutta mikä tärkeintä kotiseurakunta järjesti myös tämän vuoden 15-vuotiaille ne tärkeimmät eli omat riparit ja leirit. Minulle aikanaan rippikoulu ja sen jälkeen lukuisat leirit isosena ja myöhemmin myös leiriopena olivat enemmän kuin tärkeitä. En olisi ihmisenä tällainen ilman niitä leirejä, päiviä ja öitä. Niitä hetkiä Kesijärvellä. Monia voisin nimeltäkin luetella ja kiittää, mutta he kaikki tietävät sen sanomattakin.

Tänään saimme juhlia ihanaa Stellaa. Stellasta kasvanut upea nuori nainen. Vahva tahto ja ihana persoona ja huumori. Stellalle veimme tänään lahjaksi Naarasleijona -riipuksen. Naarasleijona on mukaelma maamme virallisesta heraldisesta Suomen Leijonasta.

Pelottomasti tulevaisuuteen katsovaa hopeista Suomen Naarasleijona -riipusta, jolta on poistettu sotaisat miekat, voivat kantaa ikään ja sukupuoleen katsomatta kaikki, joille tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja oikeudenmukaisuus on sydämen asia. Ne halusimme tänään Stellan elämäntielle mukaan antaa. Ja sellainen Stella juurikin on.

Kesyttämättömille naarasleijonille

Tämä on koru Suomen naarasleijonille.
Menneille ja tuleville. Kesyttämättömille ja rohkeille.
Heille, jotka tekevät suurtekoja, omassa elämässään ja maailmassa.
Me voimme olla maailman itsenäisimpiä naisia, mutta maailma ei ole vielä valmis.
Siksi jatkamme työtä jokaisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden eteen.
Rakastaen, yhdessä toimien, toisiamme tukien ja kunnioittaen.

Onnea vielä paljon Stellalle täälläkin. Onnea myös kaikille muille tämän päivän konfirmoiduille ja myös tämän kesän konfirmoiduille. Meille vanhemmille, ystäville, sukulaisille ja ennen muuta kummeille tärkeitä päiviä ja hetkiä.

Kommentit