Sade on tauonnut.

Blogi, sunnuntaina 24.06.2012

Eilinen juhannuspäivä oli aikalailla jatkuvan sateen kiusaamaa. Hyvien ystävien kanssa tosin sekin tuntui aurinkoiselta ja Järventaustan Pirtin juhannustannist kruunasivat päivän ja koko juhannuksen. Kunnon vanhanajan tyyliin. Kiitokset vielä kerran tanssien järjestäjille ja kaikille mukana olleille. Tällaista kesän pitää ollakin.

Tänään vielä mukava vapaapäivä ja huomenna sitten Lopen asioiden pariin. Tosin päivällä huomennakin jotain uutta ja yllättävää. Palaan siihen.

Juhannusviikonlopun ilta meni huomisten asioiden parissa. Huomenna kevätkauden viimeinen kunnanhallitus ja sitä ennen vielä yksi aikalailla mielenkiintoinen elinkeinopoliittinen tapaaminenkin Lopella. Jos se tuottaa tulosta niin olisi hyviä uutisia kerrottavana. Ei ehkä vielä huomenna kuitenkaan, mutta katsotaan. Hieno pöhinä siis Lopen elinkeinopolitiikassa jatkuu.

Huomenna kunnanhallituksessa raamitamme mm. ensi vuoden talousarvion valmistelua. Itse olen pitänyt kiven kovaa kiinni siitä, että kuntamme talous on nyt laitettava kuntoon. Siinä olemme jo aika hyvin onnistuneetkin ja jo muutamana vuona olemme pystyneet vähentämään myös Lopen velkataakkaakin vaikka kuntamme väkilulu kasvaakin koko Hämeen kovinta vauhtia. Huomennakin tarkoitus linjata sellainen raami hallintokunnille, että tiukassakin taloustilanteessa pystymme myös vuonna 2013 vähentämään kuntamme velktaakkaa. Tarkoitus ja voisi sanoa, että elinehtokin on se, että myös ensi vuoden talousarvio näyttää plussaa. Ja vaikka nyt otammekin korotetut poistot käyttöön niin tarkoitus on niidenkin jälkeen viivan alla on plussaa ja velkamäärämme vähenee.

Mutta täytyy kuitenkin vielä varautua siihenkin, että maailmankin ja Euroopan talouden muutoksetkin voivat säteillä tännekin. Mutta tavoite on tiukka ja siitä pitää pitää kiinni. Velaksi emme tätä kuntaa enää voi elättää ja elämisemme pitää maksaa itse eikä jättää sitä lapsille.

Kunnanhallituksessa huomenna myös isona asiana uuden Rosintien rakentaminen osana Launosten Puustellin ja Jylhäkummun alueen liikennejärjestelyjä. Saamme sen myötä alueelle uuden turvallisen liittymän ja myös samalla alikulun koululaisten koulutien turvaksi. Tarkoitus edetä niin, että tuo Rosintie rakennettaisiin nyt heinäkuussa ja kokonaisuutena iso risteys- ja pyörätiehanke olisi valmis vuoden loppuun mennessä. Tämä risteysrakentaminen valtion toimesta on myös yksi sellainen hieno osoitus siitä, että kunnassamme nyt asiat etenevät aivan uudenlaisella sykkeellä. Ja sitä tällainen kasvukunta vaatiikin.

Ja samaan nippuun voisi laittaa myös kunnan Viertolankulma kerrostalon suurremontin. Vuokrataloyhtiömme saneeraa taloa paraikaa ja talo saa uuden ilmeen ulkoa ja sisältäkin ja myös hissit. Uskoisin, että tällainen myös ikäihmisille ja perheillekin sopiva vuokratalo tulee herättämään jälleen hyvää huomiota. Ja jos omaa asuntoa haluaa niin yli 10 vuoden odotuksen jälkeen nyt on tarkoitus käynnistää myös omistusasuntoja sisältävän kerrostalon rakentaminen Lopelle. Tässä hankkeessa kunta vain tontin myyjänä ja vain pienesti muuten mukana. Jatke Uusima Oy on kerrostalohankkeen toteuttaja ja talo on tarkoitus rakentaa urheilukentän ja hautausmaan välille ns. Sarevuon talon kohdalle. Aivan loistava paikka Lopen kirkonkylän parhaalla paikalla Veteraanipuistoon ja puistometsäänkin rajoittuen. Toivottavasti talo herättää nyt riittämiin kiinnostusta ja rakennushanke saataisiin käyntiin.

Huomenna myös laitamme auki uuden Kasvatus- ja koulutusjohtajan viran. Mielelläni aiheesta ja paikasta annan lisätietojakin sillä tiedän, että tätä blogianikin lukee säännöllisesti useampikin sivistystoimenjohtaja ja rehtori hieman eri puoliltakin maatamme. Mielelläni siis kerron mielenkiintoisesta uudesta virastamme mihin haemme nyt vahvaa kasvatuksen ja koulutuksen osaajaa, mutta arvostamme myös suuresti talousosaamista ja uuden luomistakin. Paikka tulee nyt auki ja tarkoitus on niin, että uusi sivistystoimen johtaja voisi aloittaa vuodenvaihteessa. Samalla nykyinen koulupuolen johtajamme siirtyy johtamaan kirjasto- ja kulttuuri sekä vapaa-aikatoimea. Saamme tännekin hieman uutta aikaiseksi.

Mutta huomenna näitä sitten lisää. Ja tottakai soitella ja kysyäkin saa jos asiat ajatuksia ja kysymyksiä herättävät. Koko esityslista on netissä osoitteessa: www.loppi.fi.

 

Kommentit