Rosvonpaistia

Blogi, lauantaina 23.06.2012

Juhannukseemme on jo useamman vuoden kuulunut rosvonpaisti. Perinne jatkuu tänäkin jussina ja nyt jo monttu kuumana ja hiilipedin alla possut ja hirvenpaisti. Lammasta ei tällä kertaa montussa olekaan, mutta sinappihunnussa ja pekonissa siis possua ja hirveä. Lihahauta jo valmis ja nyt annetaan rauhassa hautua. Ja sitten nautitaan Lopen timojen kera. Kesän parhauttahan sellainen on.

Kiitokset kymmenistä juhannusviesteistä ja kuvista ja toivotuksista. Jatketaan keskikesän juhlaa ja nautitaan tästä.

Sade saavutti Lopenkin. Pilvipoutainen, mutta tuulinen päivä sai niskaansa sitten iltasateen. Tasaisen harmaata, mutta hyvällä porukalla jussin on aina jussi. Leo Lastumäen vanhalla perinteikkäällä reseptillä rosvopaistista tuli kertakaikkisen erinomaista ja uudet Lopen perunat olivat maan parhaita.

Illalla tarkoitus vielä suunnata juhannustansseihin. Järventaustan Pirtti upeassa kunnossa. Kylänväki on remontoinut sen hienoon kuntoon ja tänään kesän avaustanssit perinteikkäällä pirtillä. Katsotaan jos sade meidän retken lähitansseihin sallii…

….

Veneellä emme Järventaustan Pirtille sateessa päässeet, mutta pikkubusilla hyvinkin. Väkeä oli pirtti pullollaan ja kaikki ihastelivat upeasti remontoitua nyt jo 90-vuotiasta pirttiä. Kylän väki oli tehnyt kyllä aikamoisen urakan pirtin kanssa. Kuulemma noin 4500 talkootuntia on tämä peruskorjaus jo vienyt ja nyt pirtissä uusi lattia ja ikkunat ja ulkokuorikin taas saanut uusia vuosia. Enää ei muuten pirtin lattia viettänyt ovellekaan päin. Mene ja tiedä teettääkö sitten jatkossa järjestysmiehille lisää työtä kun ei väki liuúkaan sopivassa tunnelmassa kuin itsestään ovesta ulos. No erittäin hieno oli talo jälleen ja tunnelma kertakaikkisen upea. Kiitokset siis Järventaustan väelle upeista tansseista ja Tapio Rannanmaan orkesterille hyvistä tahdeista. Oli kiva päästä juhannustansseihin jälleen.

Tällaista talkoointoa Suomi kyllä kaipaa mitä nyt Järventaustassa on taas näytetty. Monta asiaa tulee kuntoon kun yhdessä vaan päätetään se tehdä. Ja tämä muuten koskee monenlaista niin rakentamista kuin myös yhteisöllisyyttäkin. Ei kai yhtään olisi haitaksi vaikka hieman pihapiireissäkin olisi sellaista yhteistä talkoohenkeä niin nurkkien suhteen kuin vaikkapa toisista huoltapitäenkin.

Nyt kello jo kohta puolenyön. Juhannusyön saunan kautta pehkuihin. Huomenna jatkamme.

Kommentit