Säbä-isänä Urheilutalolla – Illalla Panthersin taistelua kohti Ykkösdivaria

Blogi, sunnuntaina 26.01.2020

Salibandy on maamme nopeimmin kasvava joukkueurheilulaji. Salibandyliitolla on noin 800 jäsenseuraa ja niiden järjestämässä sarjatoiminnassa pelataan kausittain noin 30 000 ottelua 3000 joukkueen voimin.

Pelipassien ja rekisteröityjen harrastajien määrässä Salibandyliitto on kirjannut vuosi toisensa jälkeen uusia ennätyksiä. Toistaiseksi korkein määrä kirjattiin kauden 2017-18 päätteeksi, kun salibandyn harrastajien määrä nousi 69 080 henkilöön. Suhteellisesti kasvua tuona yhtenä kautena tuli 6 % ja henkilömääräksi muutettuna 3 916. Pieni lasku viime vuodelle. Itseasiassa salibandyn rekisteröityjen pelaajien määrä laski viime vuonna ensimmäisen kerran lähes 20 vuoteen, mutta ei suosion kasvun taittumista oikeasti ole vielä näkyvissä. Vaikkakin pitkällä aikavälillä syntyvyyden lasku maassamme tullee  vaikuttaa kaikkeen harrastamiseen, sillä harrastuksiin tulevien lasten määrä tulee näillä näkymin vähenemään.

Salibandy on kuitenkin kasvanut 15 vuoden aikana hurjaa vauhtia ja liitto on asettanut huikean 100 000 harrastajan tavoitteen itselleen. Jos pienenevien ikäryhmien aikana tuohon päästään niin voi sanoa, että se on temppu.

Pienten salibandykerholaisten turnaus Riihimäen Urheilutalolla keräsi kentän täyteen lapsia ja katsomot täyteen aikuisia. Hienoa toimintaa!

Tänään päivää Riihimäen Urheilutalolla. Meidän LFT:n seitsenvuotiaat siellä salibandykerhon turnauksessa. Ja illalla jäimme vielä seuraamaan Salibandyn 2. divisioonan RSS Panthersin peliä. Riihimäen seudun salibandyseuran edustusjoukkue on edennyt voitosta voittoon ja tänään kokoonpanoon saatiin mukaan myös Lopen LFT:n kasvatti ja nuorten maailmanmestari sekä pitkäaikainen liigapelaaja Teemu Metsälä.

No tänään sitten se kauden tilastotappio yli 400 katsojan edessä Tampereen Soittorasialle. Vastustajalle pallo pomppi paremmin ja ”meille” ei oikein ollenkaan. Mutta hyvä tästä on jatkaa ja nyt vain hyvää omaa peliä ja karsintojen kautta divariin.

Mukava viikko takana. Huomenna uusi viikko ja monenlaista näyttää sekin kalenterin puolelta tarjoavan.

Niin ja olihan tämän viikonloppu Kalle Rovanperän ja Jonne Halttusen debyytti rallin MM-sarjassa. Mahtava kisa ja vakuuttaa jälkeä heti. Mestariainesta!

 

Kommentit