Sä kätes ojenna… #ISOKÄSIELÄMÄLLE

Blogi, keskiviikkona 04.11.2015

94. kerta ja tänä vuonna viimeinen. Tammikuun 4. päivä ensi vuonna jatketaan… Verenluovutus on helppo ja hieno tapa auttaa. Ja todellakin vaivatonta ja eikä maksakaan mitään. Tänään meillä Lopellakin syksyn verenluovutus, mutta itse en kotikunnan luovutukseen eduskunnasta ehtinyt niinpä hoidin tämän vuoden kuudennen luovutukseni tutussa Sanomatalossa Helsingissä lounastauolla.

94. kerta ja tänä vuonna viimeinen. Tammikuun 4. päivä ensi vuonna jatketaan...

94. kerta ja tänä vuonna viimeinen. Tammikuun 4. päivä ensi vuonna jatketaan…

Aikanaan ensimmäisen kerran käteni ojensin varusmiespalveluksessa Hyrylässä ja sen jälkeen useita kertoja opiskelukavereitteni kanssa Hämeenlinnan OKL-aikoina ja sitten Hämeenlinnan Veripalvelussa ja nykyisin pääasiassa Sanomatalossa kahden kuukauden välein. Upeaa henkilökuntaa iso Veripalvelu täynnä ja tänäänkin oli mukava saada myös ”auttaa” alalle opiskelevaa eli oltiin ns. koekaniinina. Hyvin se meni ja iso pussillinen AB- verta jälleen sairaaloille käyttöön.

Haastankin teidät kaikki nyt myös mukaan näihinkin auttamistalkoisiin. Kiinteitä Veripalveluita on maassamme edelleen useampia ja sitten vilkas ja laaja kiertävän veripalvelun ryhmä palvelee eri paikoissa. Yksi hyvä pikkujoululahja ja punainenkin vielä tulee tästä kunhan vain kätenne ojennatte.

Itse ilmoittauduin tässä myös mukaan verihiutaleluovuttajaksi ja jo vuosia sitten myös luuydinluovuttajaksi. Yhden kerran on jo soitto siihenkin tärkeään ja vakavaan paikkaan tullut ja toivon, että ei enää soittoja tule. Mutta valmiina olen jos senkin kautta voin joskus vielä jonkun pelastaa.

Täältä löytyy lisää tietoa ja myös luovutuspaikatkin: Veripalvelu.

Ja nyt autetaan vielä isolla kädellä! Porukassa on nimittäin poweria, kun hätä on suurin. Luovutettua verta tarvitaan jatkuvasti leikkauksissa, synnytyksissä, syövän ja vakavien sairauksien hoidossa, onnettomuuksien uhreille, keskosille ja vanhuksille. Huimat 240 000 pussia vuodessa.

Jos kuulut jo tosielämän sankarien joukkoon, tai haluat ojentaa kätesi ensimmäistä kertaa, voit moninkertaistaa apusi pyytämällä kaverit mukaan. Näin helposti se käy: ilmoita porukkasi (esim. työkaverit, joukkue, yhdistys) VeriRyhmäksi.

VeriRyhm_etusivun_banneri_2015

Nyt kello 16.48 ja eduskunnasta kotona. Istunnossa tänään keskustelimme mm. kohtuuhintaisesta vuokra-asumisesta ja toimista mitä nyt teemme sen ja myös muun asumisen ja rakentamisen kustannusten hillitsemiseksi. Uskallan sanoa, että nyt tehdään tälläkin saralla enemmän kuin mies muistiin ennen. Aiheestahan olen täällä blogissanikin jo aiemminkin kirjoittanut ja voisin palata näihin taas tässä joku kerta. Aiheita nimittäin riittää ja nyt tehdään.

Aamulla valtiovarainvaliokunnan jaostoja ja itse esitin, että lisäisimme tai oikaisimme vapaaehtoisen maanpuolustustyöhön suunnitellut leikkaukset pois. Täällä tehdään pienellä rahalla todella arvokasta työtä ja nytkin kyse vain muutamasta sadastatuhannesta eurosta. Katsotaan saadaanko tämä leikkaus peruttua ja vahvistettua uskottavaa maanpuolustustamme tätäkin kautta. Asunto- ja ympäristöjaostossa taasen tänään esillä luonnonsuojelualueet ja siihen liittyvät rahoitukset. Täälläkin säästöjä tulee, mutta itse uskon, että muutaman vuoden tällä saralla selviämme kyllä hieman pienemmälläkin panostuksella. Kun siis pakko on.

Tässä vielä ensimmäinen lupaamani video lähiaikojen istuntopuheenvuoroistani. Esittelypuheenvuoroni lakialoitteeni lähetekeskustelussa eduskunnan täysistunnossa 22.10.2015:

 

 

 

Kommentit