Ruotsalaista maitoa eduskunnassa.

Blogi, tiistaina 02.04.2013

No nyt on aikoihin eletty. Toivoin jo muutosta suomalaisen ruuan suuntaan eduskunnassa, mutta tänään otettiinkin oikein kunnon takapakkia. Suomalainen maitokin oli nyt vaihtunut Arlan ruotsalaiseen tuontimaitoon. Olen pettynyt ja hämmentynyt.

Luulisi nimittäin, että eduskunnassa sentään yritettäisiin tarjota suomalaista ruokaa. On surkuhupaisaa, että istuntosalissa kerta toisensa jälkeen kannetaan huolta suomalaisesta maataloudesta ja ruuantuotannosta ja sitten saman talon ruokalassa tarjoillaan lähes 100% tuontiruokaa. Tähän asti sentään maito on ollut suomalaista, mutta nyt ei enää sekään.

Valmistelen eduskunnan puhemiesneuvostolle tai kansliatoimikunnalle esityksen, että eduskunnassa siirrytään pääsääntönä suomalaiseen ruokaan. 

Päivä eduskunnassa mennyt todellakin vauhdilla. Aamusta Helsinkiin ja päivään mahtui ensin pitkä ja laaja kuuleminen valtion aluehallinnon uudistuksen nykytilasta ja sitten MTK:n edustajan tapaaminen karjatilojen ja muiden lupakäytänteistä ja sen perään sitten täysistunto. Istunnossa tänään käsittelyssä hallituksen esitys jolla ”vainoaminen” tehdään rikokseksi. Siis haluamme puuttua tilanteisiin missä toinen vainoaa ihmistä kyttäämällä, lähettelemällä jatkuvasti viestejä tai soittelemalla. Aihe oli meillä esillä jo 2009 ja silloin homma jäi puolitiehen. Nyt se viedään maaliin.

Päivä näin valmis. Kello 19.21 ja kotona. Lunta sataa Lopella ja toivotaan, että tämä uusi lumi on nyt sitten se vanhan surma. Huomenna jatkamme aamusta eduskunnassa ja illalla suuntaan vuorostaan Päijät-Hämeeseen Padasjoelle. Maakuntakierros siis taas jatkuu.

 

Kommentit