Rippijuhlia ja mansikoita Riihikahvilassa

Blogi, sunnuntaina 23.07.2017

Kesäpäivä parhaimmillaan.

Toden totta. Tänään aamu valkeni jo lämpimänä ja pian elohopea täällä Hämeessä jo nousi yli 20 asteen ja aurinko kivasti helli myös. Ei parempaa päivää olisi voinut olla kesän minun ensimmäisille rippijuhlille.

Hyvän ystäväperheemme Nihtien nuorempi poika konfirmoitiin tänään ja oli hieno saada olla mukana tämän nuoren juhlapäivässä. Juhon isään tutustuin jo yli 20 vuotta sitten Hämeenlinnan OKL:ssä ja sieltä ystävyys on kantanut aina näihin vuosiin asti. Kaitsulla hieno perhe ja fiksut pojat. Juhohan oli juuri keväällä minulla eduskunnassa myös TET-jaksolla ja täytyy kyllä sanoa, että jotain isoa tuo kaveri tulee vielä elämässään tekemään.

Hauskat juhlat ja kunnon kesähellettä. Naurua ja hymyä oli Juhon juhlapäivä täynnä ja toivottavasti hyvää myötätuulta myös tästä eteenpäin.

….

Illalla vielä hieman kotikunnan asioita Joutsi-Hännisen Riitan kanssa läpi. Valitsimme palaveripaikaksi uuden Syrjälän Mansikkatilan Riihikahvilan ja voi ensivisiitin jälkeen jo sanoa, että ei jää viimeiseksi vierailusi paikassa. Aivan mahtava tunnelmarikas kahvila yli 100 vuotta vanhassa riihessä mansikkapeltojen keskellä. Mansikoita totta kai myynnissä ja tarjolla, mutta myös monenlaista makeaa ja suolaistakin suuhun pantavaa. Mahtava paikka ja kannattaa tännekin ajella vaikka kauempaakin herkuttelemaan.

Riihikahvila löytyy siis Lopen Topenolta ja matkaa kantatie 54:ltä vain kivenheitto eli helppo poiketa vaikka ohikulkumatkallakin mansikkakahveille. Paikka auki ainakin mansikkakauden ja illallakin ainakin aina kello 20 asti ja kuulemma pidempäänkin jos riihen vanhoista lattialankuista tehdyt jykevät pöydät täynnä väkeä pysyvät ja miksi eivät pysyisi.

Kello 21.46 ja aika kiittää tästä päivästä. Mukava lomapäivä ja illalla vielä hyvää keskustelua ja suunnittelua Riitan kanssa mm. Lopen liikuntapaikkojen kehittämisestä ja uudestakin rakentamisesta. Myös varhaiskasvatus- ja kouluasiat esillä ja hieman matkailu ja muukin. Eteenpäin!

Kommentit