Kesäkiertueeni jatkui… Rengon Jaakonmarkkinat ja Mikkolan Suoramyynnin 30v-juhlamarkkinat

Blogi, lauantaina 22.07.2017

Olen aina tykännyt kiertää kesätapahtumissa, markkinoilla, kesäteattereissa ja toreilla ja turuilla. Ne vain yksinkertaisesti kuuluvat minun ja meidän kesään eikä kesää oikein ilman niitä tulisikaan.

Sara ja Mia ahkeroivat tänään pitkän päivän Rengon Jaakonmarkkinoilla Niinistön kannattajakortteja keräten!

Kansanedustajuuteni myötä osa näistä tilaisuuksista on muttunut myös pieneltä osin työkseni. En niitä oikein osaa kyllä itse sellaiseksi laskea ja siksi minulle konkariedustajaystäväni Pertti Salolaisen ohje ja kannustus ”olla tavattavissa vaalien välissäkin” on ollut itsestään selvää ja helppoakin. Näin syntyi aikanaan Kesäkiertueenikin mitä myös jotkut muut ovat kansanedustajistakin ottaneet käyttöön. Minusta hyvä niin. Eli kesiini on kuulunut toistakymmentä vuotta aina Kesäkiertue ja sen myötä hieman aina vuosittain muuttuvat markkinakierrokset ja parhaimmillaan toistakymmentä kesäteatteria vielä päälle. Markkinoita ja tapahtumia on kesiin mahtunut parhaimmillaan yli paritkymmenet ja tänäkin suvena on kalenterissa ollut iso määrä näitä tuttuja ja perinteisiä ja uusiakin juttuja ja sitten vielä monet Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Kanttajakorttitalkoot. Taidetaan tehdä kesäkiertueen ennätystä Saulin vauhdittamana.

Tänäänkin yhdistettiin jokavuotista ja hieman uutta, kun Rengon Jaakonmarkkinat mentiin tällä kertaa Niinistön kanttajakortteja keräten. Mia Antinin ja Sara Kaloisen johdolla oli Renko-viikon kadulle tehty hieno keräyspiste ja väkeä oli aamusta asti parhaillaan jopa jonoksi teltallamme. Monet tulivat myös minua tavan mukaan Jaakonmarkkinoille jututtamaan ja tapaamaan ja oli mukava saada myös kiitosta ja palautettakin miten yksi tie saatiin lopulta kuntoon ja kuinka urheiluolosuhteita on Hämeenlinnassa pystytty parantamaan mm. meidän VLN antamalla valtiontuella tai sen avustamana. Aikanani tätä kautta sinne on tuettu niin Hämeenlinnan jäähallia, Elenia-Areenaa, Lammin uimahallia ja palloiluhallia kuin myös Ahveniston Maauimalan jättiremonttia. Isoja hankkeita ja mukava kuulla kiitosta ja tyytyväistä palautetta ihmisiltä. Ja isoin kiitos näistä totta kai kuuluu hankkeiden vetäjille ja Hämeenlinnan kaupungille, mutta jokaisessa myös Valtion Liikuntaneuvoston antama tuki on ollut lopullinen liikkeelle saava voima.

Myös suomalainen ruoka puhutti Rengossa lapputalkoiden lomassa tänäänkin ja myös hieman Itämeren jännittynyt tilanne ja puolustusvoimienkin uudistukset ja hankinnat . Myös toki hallituksemme toimintakyky monia huoletti ja oli vain pakko todeta, että ei päätökset ja uudistukset ainakaan Kokoomuksesta jää kiinni. Toivottavasti ei jatkossa enää muistakaan. Nyt on pakko saada Suomi jaloilleen ja kuntoon.

Ja mikä tärkeintä markkinoilta kasaan jälleen monta sataa kannattajakorttia Niinistölle. Sitä muuten moni hymyssä suin ihmetteli kun Paavo Väyrysen tukijoita ei ollut missään näkyvissä kortteja keräämässä. Tosin nämä kaikki taisivat Saulin lapun kuitenkin täyttää.

Jaakonmarkkinoilta sitten ajelin Maakylän Mikkolan Suoramyynnin 30-vuotisjuhlamarkkinoille. Anne ja Antti Mikkolan johdolla oli tilan pihamaalle rakennettu hienot markkinat ja väkeä oli aivan valtavasti liikkeellä ja kauppa kävi.

Aikanaan Kaija ja Heikki ”motocrossmestari” Mikkolan johdolla alkanut suoramyyntitila taitaa olla yksi maamme pitkäaikaisimpia ja mikä hienointa toisenpolven myötä paikka kehittyy koko ajan. Nyt tilalla palvelee myös Makasiini-tilausravintola, suuri Kesäkeittiö-ravintola ja totta kai savusaunat ja paljut. Ja chefinä Antti Mikkola on ainutlaatuinen tekijä ja rohkea osaaja ja kokeilija niin makujen kuin tekotapojenkin suhteen. Vai miltä kuulostavat loimutetut poron fileet konjakilla siveltyinä tai tilan omat jäätelöt ja suklaakonvehdit. Mestarit tuntuvat viihtyvän tällä tilalla on asia ja laji sitten mikä tahansa.

Upea tapahtuma ja jos oikein ymmärsin niin ensi suvena jatkuu ja kasvaa jälleen. Ja miksipä ei kun Maakylään tullaan jo nyt aina vain kauempaa hakemaan Lopen uutta perunaa, tilan Kaijan ruisleipää ja sokeripullia. Ja sitä mitä ei Annelta ja Antilta tänään saa niin tilauksesta varmasti hoituu sekin. Ajelkaa ihmeessä käymään varsinkin nyt kun uusi satokausi on parhaimmillaan.

Hieno päivä takana! Jos tämän kruunaisi vielä Pekkalan saunalla ja Loppijärven raikkailla aalloilla. Hyvää kesää!

Kommentit