Riku Bitter Riihimäen kokoomuksen puheenjohtajaksi – Timo Heinonen painotti yhteishengen merkitystä

Uutiset, torstaina 27.11.2008

Riihimäen kokoomus valitsi syyskokoukseen puheenjohtajakseen vuodeksi 2009 Riku Bitterin. Samalla yhdistys uudisti sääntöjään osana järjestökentän uudistamista jossa kaupungissa siirrytään kevyempään hallintomalliin. Kokouksen jälkeen kokoomus järjesti uusille luottamushenkilöille koulutusseminaarin jossa alustajina olivat kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen ja kansanedustaja Timo Heinonen.

Seminaarissa Keskiruokanen kertoi tulevan valtuustokauden haasteita ja tapahtumista Riihimäellä. Isoksi kysymykseksi kaupungissa on nousemassa pula omakotitalotonteista. Keskustelussa myös kannettiin huolta kaupungin keskustan autioitumisesta ja teatterin tulevaisuudesta. Keskiruokasen jälkeen puhunut Heinonen kuitenkin totesi, että seutukunnalla ei maasta ole pulaa. Tilaa omakotiasukkaille löytyy niin Hausjärveltä kuin Lopeltakin.

Omassa puheenvuorossaan Heinonen kävi läpi kokoomuksen organisaatiota ja toimintaa paikallisyhdistyksistä aina puoluehallitukseen ja puoluekokouksiin asti. Heinonen kannustikin uusia toimijoita lähtemään aktiivisesti mukaan myös muuhunkin toimintaan kuin oman kotikaupunkinsa päätöksentekoon.

Keskusteluosiossa Heinoselta kyseltiin vinkkejä toimintaan kuntapäättäjänä.

– Kyllä valtuustoryhmä on juuri niin vahva kuinka yhtenäinen se pystyy olemaan. Itse en kannata ryhmäpäätöksiä, mutta kannatan avointa ja perusteellista keskustelua asioista jo valmisteluvaiheessa oman ryhmänkin sisällä, totesi Timo Heinonen ja kannusti löytämään aina rakentavat ratkaisut.

– Tärkeää on myös valtuustoryhmän ja paikallisyhdistyksen yhteistyö. Ei voi olla niin, että ne toimivat erillään. Järjestötyö on meidän kaikkien tehtävä ja keskeisten luottamushenkilöiden pitää kantaa myös vastuuta järjestötyöstä. Sieltä se meidän menestys kumpuaa jos on kumpuakseen.

Kahden ja puolentunnin jälkeen kokoomuslaiset kokoontuivat vielä lyhyeen pikkujouluhetkeen Riihimäen Ammattioppilaitoksen ruokalaan. Riihimäen kokoomuslaiset palkitsivat syksyn kuntavaalien ja päättyneen vuoden ahkeria tekijöitä ja käänsivät samalla katseen jo tiukasti tulevaan.

– Riihimäellä on tehty nyt todella iso järjestökentän remontti. Itse uskon, että ratkaisut ovat olleet oikeita. Yhdistyksen jäsenmäärä on kasvanut todella paljon ja tekemisessä vaikuttaa olevan aikalailla vahva yhteishenki päällä, kiitteli Timo Heinonen seminaaria seuranneena päivänä.

Kommentit