Riku Bitter jatkaa Riihimäen Kokoomuksen puheenjohtaja – Timo Heinonen toivoi yhtenäisenpää maapolitiikkaa

Uutiset, perjantaina 27.11.2009

Riihimäen Kokoomuksen syyskokous pidettiin torstaina 26.11. ravintola Seurahuoneen kokoustiloissa. Kokous keräsi yhteen Riihimäen kokoomuksen aktiivit ja myös Riihimäellä katse käänneettiin jo vuoden 2011 eduskuntavaaleihin. Sitä ennen kuitenkin Riihimäellä juhlitaan paikallisen kokoomustoiminnan 90. juhlavuotta heti ensi vuoden tammikuussa. Juhlavuosi tullee näkymään läpi koko ensi vuoden toiminnan ja toiminnan johdossa jatkaa puheenjohtajaksi valittu Riku Bitter.

Kansanedustaja Timo Heinonen piti kokouksessa tuhdin poliittisen tilannekatsauksen käyden läpi ajankohtaiset valtakunnan asiat taloudesta aina ajankohtaisiin lainsäädännön uudistushankkeisiin. Oman osansa keskustelun alustuksessa sai Riihimäen seutukunnan tulevaisuuskin.

– Meidän on tehtävä selkeästi yhtenäisenpää työtä alueellamme. Ei ole mitään järkeä, että kuntaraja haittaa esimerkiksi järkevää maankäyttöä. On käsittämätöntä, että rajan toisella puolella jotkut ovat valmiita jopa maiden pakkolustanukseen ja muutaman kilometrin päässä toisella puolella maata on vaikka kuinka, totesi Timo Heinonen Riihimäen Kokoomuksen syyskokouksessa.

Heinonen painotti, että vaikka nyt perusliikenneratkaisut ovatkin alueella kunnossa niin nyt on oikea aika linjata ja varata alueita tulevaisuuttakin silmällä pitäen.

– Nyt pitää selvittää miten maata käytetään pääradan ja Helsinki-Tampere -moottoritien varressa. Samalla pitää selvittää sekin miten itä-länsi-suuntainen raideliikenne tulee jatkossa kulkemaan. Olisiko kuitenkin maamme kokonaisedun kannalta järkevin yhteys hoitaa liikennenöinti Riihimäen risteysaseman kautta kohti Forssaa ja Poria, pohti Heinonen.

Heinonen kertoi itse suhtautuvansa myönteisesti kuntaliitosselvityksiin ja alueen kehittämiseen yhdessä.

– Alueemme menestyy jatkossa yhdessä. Mutta jokainen kunta tekee ratkaisunsa itse. Luottamukseen tämän yhteistyön pitää aluksi nojata, totesi Heinonen.

Poliittisessa tilannekatsauksessa Heinonen nosti esille elvytyksen oikea-aikaisuuden ja jatkon turvaamisen. Irtaantumis-toimien aika ei ole vielä. Heinonen totesikin, että julkisentalouden vaikeimmat ajat ovat vielä edessä ja siksi nyt tarvitaankin aktiivisia toimia joka sektorilla. Erityisesti työttömiksi joutuvista on pidettävä erityisen hyvää huolta.

– Meillä ei ole varaa hukata yhtään työikäistä ja työkuntoista työmarkkinoilta. Siksi nyt on lisättävä panoksia työttömyyden hoitoon ja erityisesti tehtävä täsmätoimia nuorisotyöttömyyden kuriin saamiseksi. Samaan aikaan pitää myös huolehtia siitä, että tehdyt ratkaisut tukevat työllisyyttä eivätkä päinvastoin edesauta työttömyyttä, pohti Heinonen.

Riihimäen Kokoomus juhlii 90. toimintavuottaa tammikuun 16. päivänä ensi vuonna Riihimäen Kerhotalolla.

Kommentit