Kokoomuksen kannatus ja johtopaikka kestää – SDP kannatus putosi jälleen

Uutiset, perjantaina 27.11.2009

Kokoomus jatkaa maamme suurimpana puolueena selkeällä erolla niin keskustaan kuin SDP:henkin, kertoo Ylen Uutisten Taloustutkimulla teettämä tuorein gallup. Kokoomuksen kannatus pysynyt muuttumattomana yli 23 prosentissa, kun samaan aikaan SDP:n kannatus on pudonnut kuukaudessa peräti 0,6 prosenttia jälleen 20 prosentin rajalle. Samaan aikaan keskustan kannatus on noussut yli 20 prosentinm nyt 20,1 prosenttiin.

Perjantaina 27.11. julkistetyn puoluekannatusarvion mukaan eniten kannatustaan on nostanut Vasemmistoliitto. Vasemmistoliiton nousu on jokseenkin saman verran (0,7%) mitä siis toinen vasemmistopuolue SDP on samassa ajassa menettänyt.

– Tämä oli minusta aikalailla odotettu tulos. Paavo Arhinmäki on ottanut selkeästi ohjat käsiinsä oppositiopolitiikassa ja se näkyy nyt kannatus luvuissa SDP:ltä Vasemmistoliitolle, pohti kansanedustaja Timo Heinonen tuoreita lukuja ja niiden taustaa.

– Tämä asetelma näkyy eduskunnassa joka päivä. Vasemmistoliitto tarjoaa selkeitä vaihtoehtoja ja haastaa meidän hallituspolitiikan. Samaan aikaan SDP:n vaihtoehto on aikalailla hukassa. Se on lähinnä sellaista ”hieman enemmän” tai ”väärin sammutettu” -politiikkaa, totesi Heinonen.

Myös Vihreiden kannatus oli selkeässä alamäessä. Vihreät menettivät kannatustaan 0,6 prosenttia nyt 10,6 prosenttiin.

Yle Uutisten tutkimusta varten haastateltiin yhteensä 3 880:ta suomalaista 2. – 26.11.2009.

Kommentit