Hevosopistosta Euroopan suurin alan oppilaitos? Timo Heinonen vaatii Ypäjän Hevosopistolle lisää aloituspaikkoja

Uutiset, torstaina 26.11.2009

Kansanedustaja Timo Heinonen toivoo, että Ypäjän Hevosopiston opiskelijoiden aloituspaikkoja voitaisiin lisätä jo tulevana vuonna. Hevosopistolla on kiistaton asema maamme merkittävimpänä hevosalan oppilaitoksena ja tulevaisuudessa sillä on mahdollisuudet kasvaa myös Euroopan suurimmaksi alan toimijaksi.

Ypäjän Hevosopiston toimitusjohtajan Petri Mellerin mukaan aloituspaikkoja voitaisiin helpolla lisätä nykyisestä 250:tä aina 400:aan. Tämäkään laajennus ei vaatisi uusia rakennusinvestointeja opetukseen ja lisähenkilöstönkin tarve olisi vain 8-10 työntekijää.

– Itse toivon, että saisimme jo ensi vuodeksi Ypäjälle lisää opiskelijoiden aloituspaikkoja ja näin pitäisi tehdä tulevinakin vuosina. Tarve on kiistaton ja minusta myös sen pitää näkyä paikkoja jaettaessa, että Ypäjä on vetovoimassaan aivan omaa luokkaansa. Sinne hakee yhtä aloituspaikkaa kohden jopa yli 2,5 hakijaa ja 97 prosenttia valmistuneista on työllistynyt tai jatkanut opintoja. Negatiivinen keskeyttäminenkin on vain 2,8 prosenttia, pohti Timo Heinonen ja kertoi, että osassa maamme hevosalan oppilaitoksista vastaajahakijamäärä aloituspaikkaa kohden on vain 0,6 hakijaa.

– Kohtaanto-ongelma on kiistaton. Ja kyllä meidän tulee huolehtia siitä, että kun koulutamme nuoria, että he myös löytävät valmistuttuaan työpaikan. Ypäjän asema on vankka ja sinne halutaan opiskelemaan ja sieltä valmistuneita halutaan töihin. Aloituspaikkoja on nyt vain yksinkertaisesti lisättävä jo ensi vuodeksi 2010, totesi Heinonen ja lupasi tehdä kaikkensa asian eteen.

Myös Ypäjän Hevosopiston tuore strategia on selvä. Suunta-asiakirjan mukaan vuonna 2015 Hevosopisto olisi Euroopan suurin alan oppilaitos ja suunnannäyttäjä ajaen mittakaavassa ohi jopa Ranskan Saumurin. Kasvun myötä liikevaihto olisi noin 12 miljoonaa eroa vuodessa. Työntekijöitä opistolla olisi reilu 120 ja perustutkinnon suorittajia 400 ja heidän ohellaan kävisi 150 opiskelijaa ammatillisessa lisäkoulutuksessa.

Kommentit