Henna Virkkunen ja Timo Heinonen Ypäjällä – Heinonen toivoo Hevosopistolle lisää aloituspaikkoja

Uutiset, tiistaina 24.11.2009

Opetusministeri Henna Virkkunen ja kansanedustaja Timo Heinonen vierailivat tiistaina 24. marraskuuta 2010 Lounais-Hämeessä ja Ypäjällä. Virkkunen vihki käyttöön uuden kunnankirjaston ja vierailu päättyi monen tunnin visiittiin Hevosopistolla. Hevosihmisinä sekä Virkkunen että Heinonen viihtyivätkin paikalla monta tuntia ja kun hevosenselkään kaksikon päästi ei loppua meinannut tulla millään.

– Meille kummallekin Ypäjä on tuttu paikka. Henna aikanaan ponin kanssa siellä kisasikin ja minä olen sitten käynyt lukuisia kertoa niin kisoja kuin ystäviäkin katsomassa, kertoi Timo Heinonen vierailun jälkeen ja totesin ratsastustuokion olleen odotettu.

– Tottakai tällaisissa puitteissa lämmitetyssä maneesissa, upeilla valmiilla hevosilla ja huippuammattilaisten opissa oli kiva päästä hevosen selkään. Tosin ”kisaamme” hieman eri sarjoissa Hennan (Virkkusen) kanssa. Hänellähän on puoliammattimainen ura takana, hymyili Heinonen, joka itse on aikuisiällä ratsastuksen aloittanut aktiiviharrastaja.

Ypäjä rooli hevostaloudelle kiistaton

Vierailun aikana Ypäjän väki esitteli ministerille ja kansanedustajalle Suomen Hevosopiston uudistetun strategian ja myös sen miten paikka on pärjännyt kovassa kilpailussa. Kilpailussa ennen kaikkea ulkomaisten paikkojen kesken. Suomessa Ypäjän paikka on kiistaton.

– Täytyy toivoa, että saisimme nyt hieman lisää aloituspaikkoja Hevosopistolle. Paikkoja ei ole lisätty vuosikausiin ja kaikki mittarit puhuvat sen puolesta, että koulutuksen lisäaloituspaikat ovat perusteltuja, totesi Timo Heinonen.

Ypäjän Hevosopistolle on hakijoita yhtä aloituspaikkaa kohden yli kaksi ja myös paikasta valmistuvat työllistyvät erittäin korkealla prosentilla.

– Olen todennut aiemminkin, että mikään ei ole niin epäreilua yhteiskunnalta kuin kouluttaa nuoria niin että valmistuttua ei heille löydykään työpaikkaa. Siksi sellaisiin paikkoihin mistä saadaan alan paras ammattitaito kannattaa siis panostaa.

Heinonen toivoo työtä erilaisten ratsastajien tukemiseksi

Vierailun aikana esittelykierros vei Virkkusen ja Heinosen läpi koko laajan koulutustarjonnan satulapajalta talleille ja kengityspajalle ja maneeseille asti. Ehti kaksikko myös presidentti Tarja Halosenkin hevosen Ypäjä Tarjan tavata. Ensi vuonna varsova tamma nautti olostaan ja Ypäjän loistavasta hoidosta ja huolenpidosta.

– Saimme tavata myös paikan johtavat opettajat niin koulu kuin estepuoleltakin. Tällä hetkellä ratsastusala kasvaa nimenomaan juuri minuntapaisista aikuisiällä harrastuksen aloittavista ratsastajista. Tämä luo oman haasteen ratsastuskouluille, pohti Heinonen ja kertoi heittäneensä opettajille myös haasteen. Heinonen toivoi Ypäjällä pohdittavan erityistehtävänä sitäkin miten myös nuoria poikia saataisiin lajin pariin ja jatkamaan myös yli murrosiän.

– Se on varmasti monen yhtälön summa, mutta uskon itse, että mm. opetussuunnitelmia pohtimalla tähänkin voitaisiin löytää ainakin joitakin ratkaisuja, kertoi Heinonen.

Vierailunsa lopuksi opetusministeri Henna Virkkunen ja kansanedustaja Timo Heinonen pääsivät kahdestaan ratsastamaan johtavien opettajien johdolla Ypäjähallissa.

– Caesar oli upea hevonen. Toivottavasti en kaveria rikkonut, naureskeli Heinonen tunnin jälkeen ja kertoi saaneensa jo kutsun ensi kesän Suomenhevosten Kuninkaallisiin.

Kommentit