Riihimäki Ralli 2008 loppilaisjuhlaa Nuorten SM-sarjassa Ari Laivolan ja Timo Heinosen matka päättyi tekniikkamurheisiin

Uutiset, sunnuntaina 06.01.2008

Nyt jo 35. kerran ajettu Riihimäki Ralli päästiin ajamaan läpi hyvässä talvisäässä. Vain lumi puuttui, mutta pieni pakkanen ja jäädytys olivat tehneet erikoiskokeista erinomaiset ja kilpailu päästiin käymään läpi tasavertaisissa olosuhteissa. Yleisluokan avanneet ja mukaan voittotaisteluunkin ilmoittautuneet Ari Laivola ja kansanedustaja Timo Heinonen avasivatkin pelin hyvin ja kahden erikoiskokeen jälkeen pari oli kilpailun kärkikahinassa hyvin mukana. Hetkeä myöhemmin rallin siirtyessä Lopelle kaksikon kilpailu jäi kuitenkin kesken Mitsubishi Lancerin Evo9:n vaihdelaatikon sanottua sopimuksensa rikki.

– Tottakai se harmitti siinä vaiheessa. Tulimme juuri huollosta ja ennen sitä ei mitään merkkiä tulevasta. Lähtövalojen vaihtuessa laatikko hajosi ja auto jäi sijoilleen, kertasi Heinonen tapahtunutta.

Rallin SM-sarjastakin tuttu ja tällä kaudella rallin MM-sarjan kilpailuihin keskittyvä Riihimäen UA:ta edustava Ari Laivola avasi pelin varman päälle. Kaksi avauserikoiskoetta katsottiin, että kaikki uudessa moottorissa toimii. LasiLiirin huollon jälkeen oli tarkoitus kiristää vauhtia erikoiskokeilla kolme ja neljä ja erityisesti vaativaa erikoiskoetta viisi kaksikko odotti innolla.

– Lopen pätkillä oli tarkoitus hieman kiristää vauhtia ja tavoite oli ehdottomasti yleiskilpailun kahden kärkeen. Kun juuri vitospätkällä Jarmo Mikkonen ajoi ulos niin tämän jälkeen olisi ollut mukava taistella jopa yleiskilpailun voitosta, pohti Heinonen, mutta lisäsi, että moottoriurheiluun kuuluu myös se, että tekniikan pitää kestää loppuun asti.

– Nyt olisi helppo jossitella voitosta ja muusta. Se on turhaa. Siihen ei tällä kertaa meillä ollut eväitä.

Yleiskilpailun voittoon ajoi Jouni Arolainen WRC Ford Focuksella ja pienemmät kristallit ojennettiin Riihimäen UA:n Pari Törmälle ja kolmanneksi ajaneelle Mikko Tuomiselle. Nuorten SM-sarjan avauksen voittoon ajoi loppilainen Riihimäen UA:ta edustava Joonas Kolehmainen ennen toista loppilaista Tero Salmista. Miesten välinen ero maalissa oli vain 1,6 sekunttia. Loppilaiskaksikon takana kolmanneksi ajoi Tero Korhonen 19,4 sekuntia kärjelle jääneenä.

Lady-cupin avaukseen starttasi vain viis naiskilpailijaa ja vuoden 2007 Cup-voittaja Jaana Hämäläinen jatkoi vakuuttavasti ajaen kilpailun voittoon.

Nälkää tai ainakin intoa riittää jatkossakin

Kilpailun jälkeen Heinonen lupasi, että tämä ei viimeiseksi ralliksi jää. Moottoriurheilutoimittajana ja juontajana ja selostajana paremmin tunnetun Heinosen arjen täyttää nykyisin kansanedustajan työ, mutta ei moottoriurheiluakaan ole unohdettu.

– Miksi unohtaisin. Tämä on hieno harrastus ja tämän kautta olen saanut lukuisia hyviä ystäviäkin. Ralliin tai radalle lähtö on aina sellainen viikonlopun kohokohta. Tällä kaudella kalenterissani on muutamia SM-rallien selostuksia, rallicrossia ja tv-puolella nyt ainakin enduron MM-sarjan tv-ohjelmat, kertasi Heinonen tulevaa.

– No vähän alustavasti oli puhetta, että olisin jo tähän ralliin lähtenyt Laineen Anteron kanssa. Se ei nyt toteutunut, mutta katsotaan jos joku sopiva rako löytyy ja pakko myöntää, että äffäläisen kyytiinkin olisi taas kiva päästä. Ralli kaksi vuodessa ja ne tuovat selostuksiin ja tv-työhönkin uutta syvyyttä. Menevät ammattitaidon kehittämisen piikkiin, naureskeli Heinonen keskeytyksen harmien jo unohduttua.

Kommentit