Riihimäki Grand Prix.

Blogi, sunnuntaina 09.06.2013

 

Riihimäen Raviseura teki upean raviteon elvyttämällä 85. juhlavuotensa kunniaksi legendaarisen Riihimäki Grand Prix henkiin. Vuonna 1973 alkunsa saaneen kisan voitti ensimmäisenä Einari Vidgren. Sen jälkeen GP ajettiin aina vuoteen 1992 asti ja kunniataulukosta löytyy ohjastajina sellaisia nimiä kuin Jorma Kontio, Pekka Korpi ja viimeisenä voittajana Vokkerin-Tähdellä Antti Teivainen. Itseasiassa Riihimäki Grand Prix alkoi siis jo ennen Suur-Hollola Ajoja ja muita. Riihimäki oli ravipuolella kova tekijä.

Väkeä kilpailu veti vuosittain noin 4000 ja ennätysyleisö oli raviskalla vuonna 1977. Silloin 5 500 katsojaa todisti Heikki Korven ja Charme Asserdalin menoa. Historian kirjoissa kerrotaan myös vuodesta 1981 kun kilpailua tähditti Jorma Kontio Einari Vidgrenin Barbo Assassinilla. Ne oli Riihimäki Grand Prix huippuvuosia. Vuonna 1980 alkoi Finlandia-ajo ja sitten vuonna 1981 St. Michel. Ne osaltaan ottivat ykkösravien viittaa itselleen. 

Tänään 21 vuoden tauon jälkeen Riihimäki Grand Prix heräsi henkiin ja päälähtönä ajettiin ryhmäajo 2100 metriä ja ykköspalkintona 3000 euroa. Voittoon paluukisassa Seppo Markkula Super Fridolla. Ja sen lisäksi lukuisia upeita muita lähtöjä ja todella hyvin väkeä. Ei nyt sentään menneiden vuosien määrää, mutta ehkä jossaon 1500-2000 välissä tänäänkin.

Täytyy toivoa, että Riihimäki GP saa jatkoa ensi vuonnakin. Tässä voisi olla koko seutukunnallemmekin sellainen yhdessä tekemisen paikka. Riihimäen Raviseura hoitaa hommat radalla hyvin ja paikat kohenevat koko ajan. Mutta voisiko koko Hyvinkää-Riihimäen talousalue olla yhdessä keräämässä sellaista voittopottia kasaan, että ensi vuonna Riihimäellä nähtäisiin vieläkin kovempaa menoa ja vieläkin kovempia hevosia. Itse voisin tällaisiin talkoisiin lähteä mukaan. Olisihan se upeaa saada meidän alueelle jälleen yksi iso tapahtuma lisää ja itse uskon, että raveissa tällaiseen yhteisponnistukseen voisi olla tilaakin.

Riihimäen Raviseura tekee erinomaista työtä. Tänään juttelin radalla seuran tuoreen puheenjohtajan Jori Hovin kanssa. Suunnitteilla on hieman ohjelmaa ja tekemistä perheen pienemmillekin ja sellaista koko perheen kesäravit tarvitsevatkin.

Suuri kiitos siis tästä ravipäivästä. Vapaapäivistä ihan parhaita vaikka Totosta ei tullutkaan muuta kuin kokemusta.


 

 

 

Kommentit