Riihimäkeläiset autourheiluharrastajat rakensivat Marko Lappalaisen johdolla toimintapäivän – Kansanedustaja Timo Heinonen juontaa Sydäntapahtuman

Uutiset, torstaina 06.03.2008

Innokkaana autourheilumiehenä tunnettu riihimäkeläinen Marko Lappalainen toteuttaa harvinaislaatuisen autourheilutapahtuman. Lappalainen tarjoaa yhdessä Janne Hjelmin, Teemu Horkaman sekä muutamien nimekkäiden kuljettajien kanssa sydännuorille ja –aikuisille rallitapahtuman.

Hyväntekeväisyyttä on harjoitettu toki ennenkin, mutta tällä tapahtumalla yhdistetään kaksi toisilleen melko etäistä asiaa uudella tavalla. Sydänsairaille tarjotaan mahdollisuus tutustua ralliautoihin ja kuljettajiin aidossa ympäristössä.

– Moottoriurheilupäivä sydännuorille ja -aikuisille on mahtava tapahtuma ja tilaisuus nähdä sekä kokea varmasti ainutlaatuisia elämyksiä. Rallikyyti ja lajiin tutustuminen ovat vielä suurempi kokemus, jos sydänvika on rajoittanut elämää kovasti. Omia rajojaan ja jännityksen tunteen pääsee tässä tapahtumassa kokeilemaan turvallisessa ympäristössä, Sydänlasten ja aikuisten yhdistyksen järjestökoordinaattori Maarit Seppälä sanoo.

– Tämän kaltaiset yhteistyötapahtumat ja -hankkeet ovat meille erittäin tervetulleita. Suurimmalle osalle synnynnäisesti sydänvikaisia moottoriurheilu varmasti sopii ainakin harrastustasolla. Joissakin sydänvioissa laji on fyysisesti liian rankka, koska jo pelkästään pitkäkestoinen sykkeen voimakas nousu voi aiheuttaa sydänoireita, esim. rytmihäiriöitä. Moottoriurheilun seuraamista ei sydänvikakaan estä, Seppälä huomauttaa.

Nimekäs kuljettajalista

Lappalaisen ideoima tapahtuma sijoittuu Hämeenlinnan Vanajanlinnaan. Yksi tärkeistä yhteistyökumppaneista ja myös ajotapahtuman kuljettajista on Vanajanlinnan johtaja Pekka Vihma.

Kuljettajiksi ovat lupautuneet lisäksi mm. Harri Rovanperä, Kristian Sohlberg, Jani Paasonen, Juha Salo, Janne Tuohino, Heikki Westerlund, Teemu Arminen, Marko Kakko ja Sami Uuskoski. Tärkeinä yhteistyökumppaneina ovat lisäksi riihimäkeläinen autourheilun monitoimimies Kalle Sarlin, sekä Kontiontien K-kauppias Harri Nykopp.

– Hyväntekeväisyys on tärkeä asia, jolla saadaan arkeen piristystä ja todellista apua sitä tarvitseville. Nostan hattua kaikille jotka tekevät pyyteetöntä työtä muiden hyväksi, Nykopp sanoo.

Tilaisuuden juontaa kansanedustaja ja TV-kasvo Timo Heinonen

– Luonnollisesti tällaiset tilaisuudet on minulle tärkeitä. On kiva lähteä mukaan ja nauttia päivästä yhdessä. Uskon, että tässä päivässä tulee riittämään vauhtia, hymyä ja hyvää mieltä. Niitähän ei koskaan tässä elämässä liikaa ole, Heinonen sanoo.

Koko tilaisuus virkistystapahtumineen ja luentoineen on kolmipäiväinen. Mukaan odotetaan lähes 100 vierasta.

Marko Lappalainen, 37, on tullut autourheilua seuraaville tutuksi vuosia sitten käynnistämänsä Moottorimaailma.com–internetportaalin keksijänä ja idearikkaana ylläpitäjänä. Monista muista nettisivuista poiketen innostus ei vuosien saatossa ole laantunut.

Marko Lappalainen tekee töitä autourheilun eteen täydellä sydämellä. Ehkä näin siksi, että juuri sydän on ollut miehen heikko lenkki.

– Kahden kuukauden iässä minulla todettiin sydämen vajaatoimintaa, Lappalainen kertoo.

Leikkaus oli edessä viisi vuotta myöhemmin. Sittemmin lääkitys lopetettiin ja nuorukaiseksi varttuessaan hän on isoveljensä Mikon tapaan selvinnyt yli vaikeuksien.

Kommentit