Riihimäkeläinen Jessica Sonko kansanedustaja Timo Heinosen avustajaksi

Uutiset, tiistaina 12.01.2021

Riihimäkeläinen Jessica Sonko aloittaa helmikuun alussa kansanedustaja Timo Heinosen eduskunta-avustajana. Itä-Suomen yliopistossa opiskeleva Sonko aloittaa Suomen eduskunnassa 1.2.2021.

-Uuden avustajan haku osui keskelle koronakriisiä ja päädyin lopulta valitsemaan tehtävään laajasta hakijajoukosta jo hyvin aiemmin tuntemani Jessican (Sonkon). Jessica on toiminut pitkään kokoomusnuorten toiminnassa ja myös tiimissäni jo kaksissa edellisissä eduskuntavaaleissa. Etätöiden ja muiden poikkeusjärjestelyjen takia oli luontevaa valita tuttu ja hyväksi tietämä avustaja tärkeään tehtävään, kun Jessica siihen tarjoutui, toteaa kansanedustaja Timo Heinonen.

Heinosta viime vaalikaudelta lähtien avustanut hattulalainen Malin Anomaa siirtyy viimeistelemään valtiotieteiden opintonsa loppuun Turun yliopistossa.

-Olen halunnut aina valita tiimiini hämäläisiä tekijöitä ja osaajia. Malinin kanssa on ollut mukava ja helppo tehdä töitä, mutta arvostan isosti aina sitä, että nuoret myös haluavat saattaa opintonsa ajoissa loppuun. Jessica jatkaa tästä nyt saumattomasti uusien valtiopäivien avajaisista eteenpäin ja edessä on todella työntäyteinen kevät, kiittelee Heinonen.

Eduskunta-avustajan työhön kuuluu monipuolisesti kansanedustajan avustaminen eri valtiopäivätoimissa, mutta myös erilaisten tapaamisten ja muiden järjestely.

-Odotan todella innolla uutta työtä. Ja toivottavasti myös koronatilanne saataisiin kevään aikana kuriin ja voisimme sitten viimeistään syksystä eteenpäin sopia myös ryhmien eduskuntavierailuja. Mielelläni näissäkin olen avuksi järjestelyissä, toteaa Jessica Sonko.

Kommentit