Riihimäen vaalitoimistossa tapahtuu Leena Harkimo muistutti liikunnan tärkeydestä

Uutiset, keskiviikkona 21.02.2007

Kansanedustaja Leena Harkimo vieraili keskiviikkona 21.2. Riihimäen vaalitoimistolla ja keräsi jälleen paikalle hyvän osanoton. Heinonen & Rautio (Harkimo) –tilaisuudessa nousi esille yrittäjyyden lisäksi erityisesti ikääntyväväestö ja liikunnan merkitys meille kaikille. Harkimon lisäksi tilaisuudessa oli paikalla hämäläisistä kokoomusehdokkaista Sari Rautio ja isäntänä Timo Heinonen.

– Liikunnan merkitys on äärimmäisen tärkeä meille kaikille. Jo pienikin happihyppely auttaa ja selvitykset ovat osoittaneet mm. sen, että pienikin tuokio ulkona on vähentänyt mm. unilääkkeidenkin tarvetta, kertoi kansanedustaja Leena Harkimo.

Urheilussa vahvasti mukana olevana Harkimolle on vuosien saatossa tärkeäksi noussutkin juuri erityisryhmien liikunta.

Omassa puheenvuorossaan, Uudellamalla ehdokkaana oleva, Leena Harkimo korosti myös yrittäjyyden merkitystä Suomelle ja totesi kokoomuksen olevan nyt hyvässä nousukierteessä.

– Jyrki (Katainen) ja Sauli (Niinistön) kiertävät ahkerasti koko maata ja tunnelma on nousussa. Uskon, että saavutamme vaaleissa hyvän tuloksen – vaalivoiton, totesi Harkimo Riihimäellä.

Ikäihmisten asiat vahvasti esillä

Paikalla olleista ihmisistä useampi nosti esille ikäihmisten tilanteen. Timo Heinonen korostikin, että ajattelusta ja asenteesta missä ”ikäihmiset koetaan rasitteeksi” ja ”ratkaistavaksi ongelmaksi” olisi jo aika päästä eroon.

– En ymmärrä tuollaista asennetta lainkaan. Meidän kannattaa kääntää ihmisten elämänkokemus yhteiskuntamme hyödyksi. Itse haluan korostaa erityisesti ennaltaehkäisevän työn merkitystä. Tässä tärkeässä roolissa on kotipalvelutoiminnan kehittäminen ja kotisairaanhoito ja yhdistysten ja muiden vapaaehtoisryhmien toiminnan tukeminen ja kehittäminen, kertoi Heinonen ja totesi, että otti tyytyväisyydellä vastaan päivällä tulleen tiedon, että Hämeen kunnissa on panostettu muuta maata enemmän omaishoitajiin.

– Omaishoitajakäytänteet vaihtelevat maassamme tällä hetkellä kuitenkin paljon. Minusta tulevaisuudessa tarvitaankin tasavertaisuuden saavuttamiseksi yhtenäisiä ohjeita ja tuen myöntämisen kriteereitä. Tavoitteena tulee olla ennen kaikkea omaishoidettavan ja omaishoitajan hyvä ja inhimillinen tilanne.

– Keskeinen seikka ikäihmisten kotona selviytymiselle mahdollisimman pitkään on myös se, että he saisivat itselleen tärkeitä ja oikeita palveluja eikä vain sairaanhoitoon liittyviä. Ikäihmiset toivovat selvitysten mukaan eniten siivousta, kaupassakäyntiä ja ruoanlaittoa. Nämä palvelut on lopetettu liian monissa kunnissa, muistutti Heinonen keskustellessaan ihmisten kanssa ja muistutti, että kokoomus on ottanut yhteiseksi tavoitteekseen myös sen, että sotilasvammalain mukaisesta haitta-asteesta on avopalveluiden osalta luovuttava.

– Maksuton avohoitopalvelu ja kuntoutus on taattava kaikille veteraaneille ja heidän puolisoilleen, totesi Timo Heinonen.

Yhdessä menestymme

Kahdentunnin mittainen Heinonen & Rautio (Harkimo) –kahvitilaisuus keräsi paikalle nelisenkymmentä kävijää ja hämäläisehdokkaat olivat tyytyväisiä.

– Meillä on nyt vahva yhdessä tekemisen tahto. Teemme teaminä töitä ja tavoitteemme on kaksi lisäpaikkaa Hämeeseen, totesivat Sari Rautio ja Timo Heinonen tilaisuudessa.

Rautio ja Heinonen tulevatkin kiertämään vielä ennen vaaleja yhdessä ympäri Hämettä useamman päivän ajan.

– Tarkoitus on kiertää loppuun asti täysillä. Maaliskuussa 5.3 ja Naistepäivänä 8.3. olemme Lounais-Hämeen kunnissa ja keskiviikkona 7.3. Lahden torilla ja Päijät-Hämeen kunnissa. Tarkempi aikataulu varmistuu lähiaikoina, kertoi Timo Heinonen yhteisestä kiertueesta.

Timo Heinonen jatkaa kampanjaansa jo huomenna torstaina. Päivällä Heinonen on paikalla Riihimäen vaalitoimistolla ja illalla teamiläisten kanssa HPK:n jääkiekko-ottelussa Saipaa vastaan.

Kommentit