Jyrki Katainen Hämeessä: ”Voitamme vaalilupausten pitokilpailun, emme antokilpailua”

Uutiset, tiistaina 20.02.2007

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen kiersi koko Laskiaistiistain Hämeen kuntia. Kierros starttasi pakkaspäivään Riihimäeltä ja tämän jälkeen ohjelma vei Forssaan, Jokioisille, Janakkalaan, Tuulokseen, Lammille ja päivä päättyi laskiaisriehaan Hämeenlinnan torilla. Koko kierroksen Kataisen kanssa kiersi myös kansanedustajaehdokas Timo Heinonen teamiläistensä kanssa. Väkeä oli liikkeellä runsaasti.

– Pakkaspäivä, mutta onneksi osa tilaisuuksista oli sentään sisätiloissa. Mutta pakkanenhan kuuluu Suomen talveen ja laskiaiseen, hymyili Timo Heinonen kierroksen jälkeen.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ehti päivän aikana kätellä satoja tilaisuuksiin osallistuneita ja myös mediat, lehdet ja tv, olivat kiertueella mukana. Puheenvuoroissaan Katainen muistutti äänestäjiä vaalien äänestäjänturvasta.

– Puolueemme ei lähde tälläkään kertaan lupauskilpailuun mukaan. Emme tule voittamaan nytkään vaalilupausten kilpailua, mutta tulemme jälleen voittamaan kilpailun vaalilupausten pitämisestä, totesi Katainen.

Katainen nosti esille myös työn merkityksen Suomen menestymiselle ja toisti kokoomuksen tavoitteet opintotuen korottamisesta ja eläkkeiden korjaamisesta.

-Henki on nyt erittäin hyvä kaikissa vaalipiireissä. Kokoomuksella on hyvät ehdokkaat ja nyt on toivoa paremmasta meille suomalaisille. Nyt on aika katsoa kuinka korkealle se sininen tolppa vaaleissa voi nousta, loi Jyrki Katainen uskoa äänestäjiin.

Heinonen muistutti perheiden asioista

Päivän aikana kokoomuksen kansanedustajaehdokkaana Hämeessä oleva Timo Heinonen nosti esille tutut kampanjateemansa. Heinonen painotti perheiden asioita, opiskelijoiden asioita ja ikä-ihmisten huomioonottamista.

– Perhe kaikissa politiikoissa tarkoittaa sitä, että eri asioita päätettäessä on sitten kyse päivähoidosta, kouluista, työajoista tai teistä tai pyöräteistä aina mietittäisiin mitkä ovat päätösten vaikutukset perheille lapsille ja vanhemmille, painotti Heinonen ja toivoi ensi vaalikaudella myös erilaista vastuunkantamista ikäihmisistä.

-Itse en hyväksy sellaista ajattelua missä ikäihmiset ja seniorit koetaan ongelmana ja tulevaisuuden painolastina. Meidän kannattaa hyödyntää heidän elämänkokemustaan ja tarjota heille arvokas elämä myös iän karttuessa. Se toteamus ”Eläkkeelle työstä – ei elämästä” on hyvä ohjenuora, muistutti Heinonen ja kannusti tutustumaan ajatuksiinsa laajemmin kotisivuilla www.timoheinonen.fi. Päivän aikana Heinonen kävi lisäksi lukuisia pitkiä keskusteluja äänestäjien kanssa myös mm. verotuksesta ja työllisyydestä. Myös autoverotus ja turvallisuus nousivat keskusteluissa esille.

Laskiaisrieha nosti tunnelman kattoon

Seitsemän kunnan kierros kierros päättyi pimentyvässä illassa Hämeenlinnan kaupungin torille. Hämeenlinnan kokoomuksen kunnallisjärjestö oli järjestänyt torille laskiaisriehan ja paikalle oli tuotu myös kuorma-autoilla aito pulkkamäki.

– Kaikki oli viimeisen päälle. Pulkkamäkikin oli tehty ja tottakai se piti myös kokeilla. Raution Sarin ja Koskisen Jarin kanssa liuku oli hyvä, nauroi Heinonen hyisen illan päätteeksi.

Hämeenlinnan torille kerääntyikin useampi sata hämeenlinnalaista ja naapurikuntalaista viettämään laskiaisriehaa. Poniajelu, pulkkamäki ja herkulliset makkarat – siitä syntyi hyvä tunnelma.

– Kampanjateami jakoi päivän aikana hieman yli 1300 korttia eri kunnissa liikekeskuksilla ja parkkipaikoilla ja eri tapahtumissa. Kiitokset ahkerille teamiläisille. Ilman tällaista apua olisin ihmeissäni, totesi Heinonen ja halusi vielä kiittää myös kaikkien kuntien kokoomusjärjestöjä ja tekijöitä upeista puitteista.

Timo Heinosen eduskuntavaalikampanja jatkuu jo keskiviikkona 21.2. seuraavilla tilaisuuksilla. Päivällä Riihimäen kampanjatoimistolla ja vaalikahvilalla Hämeenkatu 38:ssa vietetään päivää teemalla Heinonen & Rautio (Harkimo). Paikalla on siis kello 11-13 kokoomuksen Hämeen kansanedustajaehdokkaista Heinosen lisäksi hämeenlinnalainen Sari Rautio ja Uudellamaalla ehdokkaana oleva Leena Harkimo.

Kommentit