Riihimäen Saksalaisilla Joulumarkkinoilla – Ihania perinteitä ja mukavia kohtaamisia

Blogi, lauantaina 24.11.2018

Yksi joulunalusen odotettu juttu on ollut vuosien ajan Riihimäen Saksalaiset markkinat. Graniitin Aukiolla on joulutunnelmaa ja saksalaista joulumarkkinatunnelmaa. Bratwurstia, lämmintä Glühweinia, joululauluja, Joulupukki ja paljon ihania herkkuja ja myyntikojuja. Siitä on hienot saksalaiset joulumarkkinat tehty.

Myös meillä on ollut vuosia Kokoomuksen teltta tapahtumassa. Joskus aikanaan Noopilan Tainan johdolla myös havuja toriteltan lattiana ja silloin myös hauskat Tainan tekemät siniset tonttulakit. Tänään ei sellaisia, mutta totta kai kuumaa glögiä, piparkakkuja ja mukavia juttutuokioita. Itse olin mukana kolmisentuntia ensin omalla teltallamme ja sitten vielä markkinatunnelmissa ja täytyy sanoa, että hyvällä mielellä oli väkikin liikkeellä. Monta kivaa kohtaamista, keskustelua, terveisiä ja pari ihastuttavaa joululahjaakin. Jo perinteeksi on muodostunut, että ystäväni Leena-Maija tuo itsetekemänsä havukranssin Pekkalaan ja Hausjärven LC Lukoilta saan ne aidot ja oikeast itsenäisen Suomen itsenäisyyspäivän kynttilät. Kiitos rakkaat ystävät. Saatte silmätkin hymyilemään.

Keskusteluissa tänään mm. junavuorot, tunninjunat, työmatkaliikenne ja teiden kunnon. Myös eläkkeet puhuttivat ja niistä kiukkuista palautetta saikin. Kuulemma meidän tulisi puolittaa oma palkka ja jakaa se eläkeläisille. Hyvä, että on esityksiä. Itse kuitenkin olen pitänyt tärkeämpänä, että olemme nyt korottaneet useamman kerran takuueläkettä sillä sitä saavat joutuvat tulemaan toimeen kaikista pienimmällä. Mutta itse olen toki myös sitä mieltä, että pienimpiin työeläkkeisiin tulisi saada jatkossa myös hieman korotusta. Sitäkin saavista monet tulevat toimeen todella pienellä – tai eivät meinaa edes tulla.

Hauskoja juttuja myös urheilusta niin ensin Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen ja sitten rallilegenda Juha Revon kanssa. Myös junnujen jääkiekko jutuissa mukana ja myös kuntoportaiden rakentaminen. Toivottavasti hyvä buumi leviää nyt kaikkiin kuntiin ja taajamiin ja saadaan hyvä lisää lenkkipolkujen varsille. Kiitosta sain myös valtiontuesta Tervakosken liikuntahallille ja myös siitä, että Riihimäellä on nykyisin kaksi jäähallia ja ensi syksynä valmistuu myös uusi käsipallon ja pallopelien Cocks-Areena. Isomman jutun niissä ovat tehneet Nikkarit ja Viidan Jari, mutta on se toki totta, että täysien valtiontukien saamisessa olin tekemässä. Yhteistyötä siis nämäkin.

Mukavaa ohjelmaa Saksalaisilla Markkinoilla paljon ja myös muutama uusi ilmoittautui mukaan kampanjatiimiinikin. Toki oma eduskuntavaalikampanjani saa vielä odottaa kevättalvelle sillä töitä on tässä eduskunnan pöydät täynnä ja ne on hoidettava ensin. Mutta mukava, että porukkaa tulee lisää ja uusiakin ja olen luvannut, että aika paljon kaikkea uuttakin kun kampanjan aika tulee. Mutta vanhoina tuttuina tulee Timon Kahvilat Riksuun ja Lopelle ja ehkä muuallekin, mutta niistä uusista lähempänä.

Nyt Leena-Maijan joulukranssi jo Pekkalassa ja ilta pimenee. Kranssin valot loistavat kuin tähdet yössä. Kaunista.

Kommentit