Riihimäen Kokoomuskahvila avattiin yli 250 kävijän voimin – Janne Tulkki esiintyin avajaisissa

Blogi, lauantaina 16.03.2019

Tämä lauantai oli avajaispäivä. Tukiporukkani Timon Tiimi oli rakentanut hienon vaalikahvilan Riihimäelle Hämeenkadun varteen ja siellä vietettiin tänään avajaisia. Puoliltapäivin jo perinteeksi muodostunut kahvilamme avasi ovensa ja väkeä oli hyvin liikkeellä. Heti ovien avauduttua pidin itse pienen puheenvuoron ja kiitin tiimiäni, mutta avasin myös hieman vaaliteemojani. Päivänä aikana meni 250 Atrian makkaraa grillistä jakoon ja sisällä kahvia, pullaa, mehua ja Kultasuklaan suklaita. Ystäväni Janne Tulkki musisoi ja innostuimpa itsekin laulamaan Jannen kanssa. Taitaa tuo yhteinen vetommekin löytyä Facebookin puolelta. Aika velikultia.

Olipahan avajaiset! 250 makkaraa jakoon ja väkeä koko päivän hienosti kahvilla ja juttusilla. Kiitos kaikille!

Näissä vaaleissa pitää nostaa keskustelun kärkeen ja ensi vaalikaudella toimenpiteiden kärkeen koulutus ja osaaminen, työ, yrittäjyys ja talous sekä turvallisuus. Koulutus ja osaaminen kokonaisuus pitää sisällään lisäpanostusten, mutta myös lainsäädännön korjaustarpeet varhaiskasvatuksesta aina korkeakouluihin asti. Tänään kirjoitin juuri Hämeen Sanomissa isommassa kirjoittajavieras kirjoituksessani siitä mitä minusta pitäisi tehdä vakassa ja peruskoulussa. Keskiöön nousee opetusryhmät ja niiden oppilaat. Opetusryhmiä tulee siis tarkastella sen mukaan miten moni oppilaista on esimerkiksi eritasoisen lisätuen piirissä. Tämän pitää määritellä luokille maksimikoot. Mutta Hämeen Sanomissa tästä lisää tänään.

Yrittäjyys, talous ja työllisyys kokonaisuus on isossa roolissa. Esimerkiksi Ylen vaalitentissä kaikki puoluejohtajat osasivat kyllä kertoa minne kaikkialle tarvitaan miljardi lisää rahaa ja minne kaksi. Myös tuhat työntekijää näytettiin tarvittavan oikeastaan kaiken ratkaisuksi. Olen samaa mieltä, että resursseja tulee lisätä, mutta silloin pitää olla myös ajatus ja ratkaisu siihen miten ne rahoitetaan. Itse keskityn jatkossakin kakun kasvattamiseen ja se lähtee aktiivisesta yrittäjyyspolitiikasta, työllisyyspolitiikasta ja siitä, että huolehdimme, että talous pysyy kasvu-uralla.

Turvallisuus pitää sisällään sitten laajasti arjen ja ulkoisenturvallisuuden, mutta myös turvallisuutta järkyttävät asiat. Ilmastonmuutos tässä yhtenä, mutta senkin kimppuun itse käyn maalaisjärjen ilmastopolitiikalla missä ei bensa- ja diesel-autoja tai puulämmitystä olla kieltämässä. Esitetään siis kestäviä ja järkeviä ratkaisuja ja asetetaan rima ja annetaan teollisuuden ja innovaatioiden hoitaa sinne pääsy.

Turvallisuus tarkoittaa myös poliisin toiminnan vahvistamista ja myös liikennepoliisitoiminnan parantamista. Tämä vaatii lisää resursseja niin, että poliisi näkyy tienpäällä ja myös maaseudulla ja niin, että myös kaupungeissa ja lähiöissä uskaltaa kulkea iltaisin jatkossakin. Ja sitten isona uskottava maanpuolustus. Se on kivijalka mitä pitää vahvistaa ja huolehtia, että meillä on ajanmukainen kalusto maa-, meri- ja ilmavoimilla ja myös kybertoimintakyvyissä, mutta myös osaava ja riittävä henkilöstö puolustusvoimissa ja reservissä.

Vaalikahvilalla oli tänään kuumana siis myös Riihimäen UA:n grilli grillimestari Jyrki Hapulahden, Riku Bitterin ja Jukka Mursulan johdolla. Sisällä kahvilassa hääräsivät tänään nuorten tiimistäni Jessica Sonko ja Janina Vilenius ja apuna jälleen mahtava pieni tekijämme Juho Rintakoski. Tai onhan tämäkin kaveri jo aika isoksi kasvanut. Valokuvia napsi Tuija ja monta muuta kävi auttamassa erilaisissa pienissä askareissa. Lapsille oli myös uusia Heinonen 2019 -kaasupulloja ja aikuisille myös vähän uutta ja vähän vanhaakin. Näyttää näiden vaalien suosikiksi nousevan jälleen Jukka Rintalan minulle suunnittelema kolmas uniikki Heinonen -kahvimuki ja toisena uutuutena herätti isoa kiinnostusta meidän perheen mökin Pekkalan mehiläisten keräämä hunaja. Myös Krannin tilan aamupuuron ryynit menivät kaupaksi. Vähän siis vanhaa ja vähän uuttakin.

Upea avajaispäivä minkä huipensi siis Janne Tulkin minikonsertti päivällä. Kiitos Janne ja kiitos koko tiimi hienosta päivästä ja isoin kiitos teille kaikille jotka tänään kahvilallamme poikkesitte. Homma laitetaan kohta isolle.

Huomenna sitten matka jatkuu Forssaan ja Tammelaan.

Kommentit