Riihimäen kokoomus juhlisti 90-vuotista taivaltaan

Uutiset, maanantaina 18.01.2010

Riihimäen Kokoomus juhlisti 90-vuotista historiaansa lauantaina Kerhotalolla. Perinteiselle Kerhotalolle oli kokoontunut juhlimaan lähes sata vierasta, ja tilaisuutta kunnioittivat läsnäolollaan muun muassa puolustusministeri Jyri Häkämies ja ministeri Iiro Viinanen.

Juhlayleisö sai nauttia muisteloista vuosien takaa, kun Viinanen ja pitkäaikaiset riihimäkeläiset kokoomusvaikuttajat muistelivat tapahtumia vuosien takaa. Vahvoina muistoina esiin nousivat Iiro Viinasen nousu valtakunnanpolitiikkaan sekä kunnallispolitiikasta ongelmajätelaitoksen tulo Riihimäelle.

Juhlapuheen juhlassa piti puolustusministeri Jyri Häkämies. Häkämies kehui muun muassa omaan hallinnonalaansa kuuluvan Riihimäen viestirykmentin nykytilaa ja erikoistumista, ja muistutti, että vaikeina aikoina kokoomus on ollut vastuunkantaja, ja niin sen täytyy olla nytkin. Häkämiehen puheen lisäksi ohjelmaan kuului lisäksi hienoa musiikkia, lausuntaa sekä yllätysohjelmana Riihimäen Naisvoimistelijoiden esitys.

– Juhlimme Lopen Kokoomuksen 90-vuotisjuhlia lähes tasan vuosi sitten ja oli hienoa päästä mukaan myös Riihimäen juhlaan. Arvokas juhla Kerhotalolla ja tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia haasteita ja 100-vuotisjuhlia, kertoi Hämeen Kokoomuksen puheenjohtaja ja Lopen Kokoomuksen puheenjohtaja Timo Heinonen.

90-vuotisjuhlassa Riihimäen Kokoomus muisti myös ansioituneita jäseniään ja toimijoitaan. Kokoomuksen Vihreän Leijonan saivat Liisa Alastalo, Aino Hirvijoki, Anneli Härmä, Inge Jansson, Tiina Kuuteri, Taina Noopila, Seppo Riihimäki, Reijo Saarinen, Timo Simanainen ja Riitta Takala. Kokoomuksen Sininen Leijona luovutettiin Riku Bitterille, Soile Kerolle, Sirkka Ojaniemelle, Liisi Salolle, Marja Tarkkoselle ja Satu Ylipekalle. Puoluehallituksen myöntämän Valkoisen Leijonan saivat pitkäaikaisesta kokoomustyöstä Jorma Heikkilä, Kai Heimonen, Seppo Keskiruokanen, Risto Lahdensalo, Jaakko Mäkelä, Esa Mäkinen ja Reima Ojanen. Kokoomuksen arvokkaimman kunniamerkin, Kultaisen Leijonan saivat Matti Alavuo, Pertti Mäkelä, Taina Ojapalo, Olli Puputti ja Sirkka Tuominen. Lisäksi Riihimäen Kokoomus muisti pitkäaikaisimpia vaikuttajiaan Kokoomus puolueen pronssisella Kokoomusmitalilla, jonka saivat ansaitusti Eija Aittola, Sakari Heikkinen ja Raimo Riihimaa.

Kommentit