Riihimäen Jouluglögit: ”Matkailusta kasvuvoimaa Hämeelle”

Uutiset, keskiviikkona 19.12.2018

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinosen Riihimäen Jouluglögeillä puhutti tänä vuonna mm. matkailu. Kanta-Häme on jäänyt pahasti jälkeen maakunnista matkailun saralla ja yhteinen vahva tahtotila ja yhteiset toimet kaipaavat lisää koordinaatiota. Myös karavaanaritoiminta elää vahvan kasvun aikaa ja luontomatkailustakin Hämeellä olisi osansa otettavana.

-Sain hyvän tietopaketin mm. karavaanaritoiminnan nykytilasta ja sen vaikutuksista paikallistalouteen. Asuntovaunu- ja matkailuautoalueet vetävät jälleen ja samaan aikaan myös luontomatkailu kasvattaa suosiotaan, kertoi Timo Heinonen.

Heinonen totesikin kaipaavansa Hämeeseen menneiden vuosien vahvaa yhteistä Häme-markkinointia ja yhteenhiileen puhaltamista. Matkailun saralla olisi paljon otettavissa.

-Esimerkkejä on paljon ja tärkeintä on saada yhteistyö toiminaan. Pitää muistaa, että verkostoitumalla kaikki voittavat. Toinen myy majoituspalveluita, toinen sinne ohjelmaa ja tekemistä ja kolmas esimerkiksi ruokapalvelut jne. Itse toivon, että saamme myös lisää toimintaa upean luontomme ympärille. Evo on upea kokonaisuus, Aulangon alue ja uusi Sibeliuksen metsä voi jatkossa olla esimerkiksi kiinalaisten päiväretkien kohteena ja myös helppokulkuisia reittejä kannattaisi rakentaa lisää, hahmotteli Heinonen Riihimäen perinteisten jouluglögien jälkeen.

Heinonen sanoi saaneensa viestiä ja toiveita jokin aika sitten esimerkiksi lyhyestä luontoreitistä mille voisi tulla esimerkiksi Helsinki-Vantaan Lentokentältä päivän aikana. Reitti pitäisi sisällään kaiken parhaan mitä suomalainen luonto voi nuotiopaikkoineen ja vaikkapa kotineen tarjota.

-Itse tällaisesta ajatuksesta innostuin. Elämyksiä haetaan nyt luonnosta ja toisaalta myös helppoutta. Tällainen reitti voisi tarjota elinvoimaa myös matkailun saralle. Uskon, että johonkin tällainen vielä syntyy noin tunnin matkan päähän Helsingistä ja miksi se ei voisi olla juuri Hämeessä vaikkapa osana Riihimäen eräkaupunki ja -seutukuntapohintoja, jatkoi Heinonen.

Heinosen Jouluglögit järjestettiin perinteen mukaan jälleen Riihimäellä ja ennen joulua glögikierros etenee vielä Lounais-Hämeeseen. Lounais-Hämeen Jouluglögit tarjotaan tällä kertaa Forssassa Jokioisten Leivän kahvilassa ja mukana siellä on myös ainakin Forssan kaupunginvaltuutettu Lotta Saarenmaa ja Tammelan kunnanvaltuutettu Manu Alarto.

Kommentit