Riihimäen Cocks-Palloiluhallin peruskivi muurattiin – ”Toivottavasti käsipallo valloittaa koko Suomen”

Blogi, maanantaina 21.05.2018

Tänään työviikkoni käynnistyi Riihimäellä Cocks-Palloiluhallin peruskiven muurauksella. Jari Viidan johdolla rakennettava areena vie palloilun Riihimäen seutukunnalla aivan uudelle tasolle ja myös käsipallossa laajemminkin. Toivottavasti käsipallo itseasiassa leviäisi rannikolta Riihimäen kautta koko maahan, sillä siinä lajissa olisi paljon vielä saavutettavaa jopa kansainvälisestikin. Ja laji on muuten sairaan hienoa katseltavaa ja vauhtia, kovuutta ja taktiikkaa täynnä. Haastankin teidät kaikki viimeistään sitten mukaan katsomaan peliä paikanpäälle kun uusi Cocks Palloiluhalli vihitään käyttöön loppuvuodesta 2019. Toki jo ensi talvena kannattaa ajella pelejä katsomaan Riihimäen Urheilutalollekin mikä muuten aikanaan uudenuutukaisena innosti kaupungin miehiä tuomaan tämän hienon lajin Riihimäelle.

Tänään muurattiin Cocks Palloiluhallin peruskivi.

Uusi Cocks Palloiluhalli tulee olemaan kooltaan seutukuntamme suurin. Halliin mahtuu katselijoita 2 500. Hallin koko on 46575 m3 ja pituus 81,45 m sekä leveys 46,3 m.  Halliin tulee ”päivä käyttöön ” kolme 22m x 41 m kokoista pelikenttää joita pystyy käyttämään saman aikaisesti. Nämä siis itseasiassa ovat kooltaan käsipallon ja salibandyn virallisia kenttiä toki ilman riittäviä suoja-alueita. Mutta kolmella oikeankokoisella kentällä voi treenata yhtäaikaa. Ja sitten ainakin Cocksin edustuksen peleissä ja muissa isommissa tapahtumissa areena on yhtenä isona kenttänä ja silloin siis katsojakapasiteetti on 2500. Hallin rakennuttaa Cocksin taustayhtiö Riiaito Oy Jari Viidan kanssa.

Itse olen saanut olla mukana tämän hallin projektissa aikalailla suunnittelun lähdöstä alkaen. Valtion Liikuntaneuvostossa myönsimme tälle areenalle sitten täyden valtiontuen ja nyt oli kunnia VLN:n varapuheenjohtajana olla muuraamassa hallin peruskiveä. Paikalla hyvin väkeä Cocksista ja myös hallin rakentajista ja tekijöistä. Halli on osaltaan myös uraauurtava seudullamme kun hanke ei olekaan kunnallinen vaan nyt parannetaan urheilun olosuhteita yksityisen seurahankkeen kautta. Tällaisillekin siis saatavissa meiltä valtion liikuntapaikkarakentamisen rahaa. Mielelläni olen avuksi on sitten kyse palloiluhallista, ratsastusmaneesista, kartingradasta tai vaikkapa koulujen ja puistojen lähiliikuntapaikoista. Kannattaa aina varmistaa hankkeelle myös tuki Veikkausvoittovaroista.

Onnea vielä Cocks ja kiitos Jari Viita tästä hienosta hankkeesta. Hieno tilaisuus ja oli kunnia saada puhua peruskivenmuuraustilaisuudessa ja olla mukana Jarin ja myös mm. Teemu Tammisen kanssa hallin peruskiveä. Ja minusta oli hienoa, että saimme mukaan myös muuraushommiin urheilutoimittaja Kaisa Estola-Haarasen. Tekijä joka on tehnyt satoja upeita urheilujuttuja alueemme lehteen ja myös ollut monessa mukana urheilussa.

Pakko päästä paikalle kun ensimmäinen peli Cocks Palloiluhallissa pelataan ja toivottavasti täyden katsomon edessä!

….

Päivällä sitten vielä hieman maakunnan asioita työpöydällä ja sitten alkuiltapäivä Kokoomuksen hallitusryhmässä ja kunnan puheenjohtajistossa ja illansuu hallituksen kokouksessa.

Kunnanhallituksen listalla tänään paljon mielenkiintoisia asioita. En tällä kertaa mene listan asioihin sen syvemmälle, mutta sieltä löytyy mm. terveyskeskuskuntayhtymän tilinpäätöstä ja kuntamme henkilöstöraporttia. Kuntamme talous etenee hyvin ja myös työttömyysaste on edelleen laskussa ja 5,9% on maakuntamme alhaisin. Myös nuorisotyöttömyys helpottaa ja myös pitkäaikaistyöttömyys. Harmillista on sen sijaan se, että kunnanväkiluku putosi nyt jo sitten takaisin alle 8000 henkeen. Huomioitavaa se, että tammi-maaliskuun aikana kuntaamme syntyi vain neljä lasta. Kun muuttovoittoakaan ei ole niin suunta on todella huolestuttava. Jos 1990-luvulta asti ikäryhmä on ollut noin 100 lasta niin nyt ollaan tällä tahdilla 16 lapsessa. Ei ehkä ihan noin toteudu, mutta kuitenkin. Mutta muuten jos lista ajatuksia tai kysymyksiä herättää niin minuun voi aina olla yhteydessä.

Huomenna sitten eduskuntaan ja normaaliviikko siellä. Tai mikä nyt sitten on normaaliviikko. SOTEa ja sen sellaista.

 

 

 

 

Kommentit