Riihimäen kokoomuslaisten kanssa Hatlamminsuolla ja Kiskon laavulla – Lähes 100 Kokoomus-tapahtumaa ympäri Suomen

Blogi, lauantaina 24.10.2020

Riihimäen Kiskon laavulla oli tänään hyvä tunnelma. Kiitos Riihimäen Kokoomuksen väki järjestelyistä ja kivasta tapahtumasta.

Luontoretkeily ja -liikunta ovat kasvattaneet valtavasti suosiotaan tänä vuonna. Kiitos tällä kertaa korona. Kansallispuistot, luontokohteet ja retkeilyreitit ovat olleet historiallisen kovassa käytössä. Kasvuahan esimerkiksi kansallispuistojen kävijämäärissä on ollut jo vuosien ajan, mutta tänä vuonna muun matkailun ja myös monilta osin sisäliikunnan jouduttua koronapannaan on luonnossa tapahtuva liikunta kasvattanut suosiotaan entisestään. Meillä Lopellakin mm. Melkuttimen reitit ovat keränneet jopa pienimpien kansallispuistojemme mukaisia kävijämääriä eli suosio on ollut valtaisaa. Toki se sitten tarkoittaa myös polttopuiden moninkertaista menekkiä, mutta niitähän saa metsästä helpolla lisää. Suurempi ongelma on sitten ollut luonnon aika raju kuluminen. Sitä onkin sitten vaikeampi paikata ja korjata ja meillä Lopella osa maanomistajista onkin jo rajoittanut maittensa läpi menevillä luontoreiteillä erityisesti maastopyöräilyä.

Tänään me suuntasimme sitten naapurikuntaan Riihimäelle. Riihimäen Kokoomus järjesti ulkoliikunta- ja laavutapahtuman Kiskon Tapiolan Majan laavulla Hatlamminsuon kupeessa. Kiersimme kokoomuslaisten ja muiden liikkeellä olleiden kanssa suon luontolenkin ja sen jälkeen nautimme kahvista ja makkaroista nuotiolla. Ja täytyy sanoa, että jälleen, niin kuin monet kerrat juuri tänä koronavuonna, sää meitä suosi mitä parhaimmalla tavallaan.

Hatlammin suo on Riihimäen arvokkain yksittäinen luontokohde. 77 hehtaarin Hatlamminsuon ja Hatlamminmäen alue on Metsähallituksen luontopalveluiden hallinnassa ja erityisen siitä tekee sen monipuolinen suoluonto. Alueen luonnonsuojelullinen arvo perustuukin sen moniin eri suokasvillisuustyyppeihin, joita on kaikkiaan peräti 40. Hauska yksityiskohta suosta on sekin, että 1950-luvulla Hatlamminsuon keskellä sijaitsevaa Hatlammia käytettiin uimapaikkana. Kuka on siellä uimassa käynyt?

Kiskon Laavun kahvit oli yksi tämän päivän Kokoomuksen valtakunnallisen toimintalauantain tapahtumista. Järjestimme tänään lähes 100 tapahtumaa Helsingistä Lappiin. Monet tällaisia luontojuttuja, mutta paljon myös erilaisia etätapahtumia ja vastaavia. Erittäin onnistunut päivä ja some täyttyikin tänään kokoomuskuvista ympäri Suomen maan. Hieno päivä.

Iso kiitos siis tänään kaikille tapahtumien tekijöille eri puolilla Suomea ja omalta osaltani erityinen kiitos toiselle ”kotiyhdistykselleni” Riihimäen kokoomuslaisille luontoretkestämme ja erätulista. Kahvia, makkaraa ja mukavaa yhdessä oloa. Parasta just nyt.

Sain vielä viestiä, että Riihimäen Urheilutalolla kaivattaisiin selostajaan Pathersin salibandyotteluun. Aikanaanhan niitä tein lähes työkseni ja kun illan kalenteri näyttää tyhjään niin lupasin mennä avuksi. Suomisarjaa ja mitä hienoin matsi, kun RSS Panthers saa vastaansa klassikkovastustajansa Forssan Suupparit. Legendaarinen lähes paikallisottelu siis luvassa.

Kello 21.07 ja Kesijärven kautta kotiin. Klassikko tällä kertaa maalin erolla vorssalaisille. Olipa taas hyvä ja viihdyttävä matsi ja olikin kiva pitkästä aikaa olla mikin varressa. Ja lupasin muuten ensi viikonloppuna vielä kuuluttaa sitten kummityttö Elisankin Häme Starsin matsin Hämeenlinnassa. Kivaa talkoilua ja mukava voida aina välillä auttaa näinkin.

Kommentit