Revelations – juhlapukuliike astetta räväkämmällä asenteella.

Blogi, tiistaina 27.08.2013

Tänään olin vuorostaan yritysvierailulla Hämeenlinnan keskustassa. Muotisuunnittelija ja yrittäjä Aurora Raiskinen pitää Hallituskadulla pientä puotia. Yläkerran myymälän alta kuitenkin paljastuu todellinen taiteilijan ja osaajan soppi. Wetterhoffilta aikanaan valmistunut Aurora noussut muotisuunnittelijana ja tekijänä maamme kärkijoukkoon. Hänen suunnittelia ja myös alusta loppuun asti tekemiä ovat mm. kuuluisimmat Sofi Oksasen asut niin Itsenäisyyspäivän Linnanjuhlista kuin juhlista ja tapahtumistakin. Ja joka vuosi kymmenet valitsevat hääpukujensa suunnittelijaksi ja tekijäksi tämän saman hämeenlinnalaisen yrittäjän.

Hauska hetki vierailuni aikana oli kun yhtäkkiä ovesta sisään tuli nuori opiskelija. Wetterhoffilta hänkin. Auroran Revelations -yritys on ollut hänelle ja usealle muullekin nuorelle opiskelijalle työharjoittelupaikka ja monen kanssa yhteys on jäänyt. Eikä ihme sillä ihasteltavalla tavalla tämä osaaja ei taitojaan salannut vaan jakaa sitä opiskelijoille ja alalle haluaville. Mestari kisälli -periaatetta siis 2010-luvun Suomessa. Ja keskustelussa kun totta kai esille tuli hyvä ystäväni muotisuunnittelija Jukka Rintalakin niin Wetterhoffilla hänen uraansa oli opiskelujen yhteydessä tutustuttu poikkeuksellisen tarkkaan. Mestari ja kisälli -henkeä sekin.

Auroran Revalationsin ensi kesän hääpuvuista, tai siis ajasta tehdä hääpukuja, on jo myyty valtaosa. Ja paraikaa pöydällä oli viimeistelyssä ensi viikonlopun hääpuku ja sulhasen liiviasu vasta alussa. Yrittäjän ja itse kaiken alusta loppuun asti tekemän taiteilijan päivät siis venyvät pitkiksi. Mutta takuu tyytyväisyydestä on pitänyt ja kyyneliä on kuulemma pyyhitty monet kerrat yhdessä morsiamen kanssa kun kaikki on niin kuin mielessä on haaveiltu.

Viime aikoina moni morsiuspukuja myymä yritys on sulkenut ovensa. Revalationsiltakin saa myös valmiita laatumerkkien hääpukuja ja juhlapukuja. Nettikauppa on kuitenkin ajanut monet perinteikkäät morsiusliikkeet ahtaalle ja kuulemma usein niin, että nettikaupasta on uskottu ostettavan laatumekkoa ja lopulta puku on paljastunut piraatiksi. Kuulemma tällaisia nettikauppoja on koko ajan yhä enemmän ja osa tällaiseen nettibusinekseen lähteneistä ei ole edes itse ymmärtäneet, että heitäkin on jo huijattu. Tällainenkin nettikauppa työllistää Auroraa. Ei kuulemma ole yksi ei kaksi kertaa kun ovesta tulee jälleen itkevä morsian – näillä kerroilla nettikaupan paketin ja mekon kanssa. Niistä on yhdessä sitten tehty edes jotain sopivaa. No todetaan nyt vielä, että ei kaikki netikaupat ole minun tai Aurorankaan kimpussa. Varmasti hyviä ja rehtejäkin nettikauppoja löytyy, mutta ammattilaisen mukaan kannattaa olla tarkkana. Ja onhan se vanha viisaus sekin, että jos luulee saavansa aidon kolmasosalla muiden hinnoista niin kyllä silloin pitää hälytyskellojen soida.

Tämänpäiväinen yritysvierailuni oli jälleen osoitus sellaisesta osaamisesta jolla pärjätään. Siis korkeaa suomalaista osaamista ja käsityötä. Laatua ja hyvää palvelua. Oli hauska huomata miten Facebookiin laittamaani pävitystä jo muutamat kommentoivat tyyliin: ”Ihana liike kyllä ja aina niin iloinen vastaanotto”. Sellainen fiilis tuli kyllä minullekin. Ja upealla tavalla Aurora tekee yrityksensä kanssa yhteistyötä useammankin hämeenlinnalaisen tekijän kanssa. Useammankin kerran keskusteluissa esille tuli niin yksi maamme parhaista kuvaajista eli Mikaela Löfroth kuin Auroran sanoissa samassa kolmiossa toimiva Sokerileipuri Jenni Suominen ja paikallinen kukkakauppa ja kauneussalonkikin. Alansa huippuja kaikki. Ja juuri sellaista yhteistyötä ja toisten osaamisen arvostamista mitä tässä maassa tarvitaan. Ja onhan se helppo kun oikeasti maan parhaita tekijöitä löytää Hämeenlinnasta. Ja aika usein asiakkaat tulevatkin hakemaan näitä osaajia Tampereelta ja Helsingistä asti. Osaamista ja palvelua siis arvostetaan.

Kurkatkaapa Auroran yrityksen nettisivut ja Facebook-sivukin: Revelations-netissä ja Revelations-Facebookissa. Niin ja suuren suosion saavuttanut blogikin on tutustumisen arvoinen.

Muuta suuri kiitos vielä Revelations ja Aurora Raiskiselle. Vierailu oli mielenkiintoinen ja osoitti jälleen kerran sen, että kovalla työllä ja tekemällä pärjää. Ja olemme alansa paras niin laadussa kuin palvelussakin.

Hämeenlinnan päivään mahtui myös yksi neuvottelu tai tapaaminen toisen paikallisen yrittäjän kanssa verotuksesta ja tulevista valtion budjetin linjauksista. Erittäin antoisa ja hyvä keskustelu ja arvokasta evästystä sieltä missä tiedetään arjen tilanne. Ja totta kai parit kahvit Hämeenlinnan kesäiselle torilla Kahvi Jussissa ja sitten vielä suora puolituntinen keskustelu Ylen Radio Hämeessä. 

 

Kommentit