Remes ja Tonteri minun Vuoden Urheilijat – Pokaalin pokkannee Tero Pitkämäki

Blogi, tiistaina 12.01.2016

Tänään jälleen osa urheilutoimittajista valitsee Vuoden Urheilijan. Juuri viikonloppuna juttelin muutaman urheilutoimittajan kanssa joista kumpikin kertoivat jättäneen yhdistyksen nimenomaan Vuoden urheilija -äänestysten takia. Toinen erosi 2004 tapahtumien jälkeen. Ketkä muistavat niin tietävät miksi. Ja toinen muutama vuosi myöhemmin. Yhtenä syynä mm. heti seuraavan vuoden ihmeellinen tilanne missä eniten ykkössijoja kerännyt urheilija puodotettiin kolmanneksi. Itse olenkin jo pitkään arvostanut paljon korkeammalle yleisöäänestyksissä menestyneet.

Melkein nimittäin uskallan jo nyt sanoa, että urheilutoimittajien äänestyksessä ei tule illalla pärjäämään esimerkiksi kaksi viime vuoden maailmanmestaria Eero Remes ja Roope Tonteri. Remes voitti päättyneellä kaudella enduron MM-kultaa ja viime tammikuussa Tonteri nappasi MM-kultaa big airissa ja MM-hopeaa slopestylessä Itävallan Kreischbergissä. Tonterin menestys on ollut myös kestävää ja jatkuvaahan. Taiteilihan mies kaksi vuotta aikaisemmin MM-kultaa moilemmissa lajeissa.

Kärkikolmikkoon itse nostaisin vielä painija Petra Ollin. Olli väänsi MM-hopeaa päättyneenä vuonna Las Vegasin MM-paineissa 58 kilon sarjassa.

Mutta oma veikkaukseni on, että MM-pronssilla Tero Pitkämäki korjaa kuitenkin kunnian urheilutoimittajilta. Toki Pitkämäen hyvää kauteen kuului Timanttiliigan voittokin jota itseasiassa minä pidän MM-pronssia kovempanakin suorituksena. Mutta siitä huolimatta en Pitkämäkeä nostaisi Tonterin, Remeksen ja Ollin edelle. Ja myös ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen tullee olemaan kärkiryppäässä kotikisojen normaalimatkan MM-pronssilla ja koko kauden kestäneen maailmancupin kokonaiskilpailun kakkossijalla. Valitettavasti urheilutoimittajille ei rallin MM-hopea riitä. Me motorsportissa olemme opettaneet meidät kaikkia hieman liian hyvää.

Ja kovan tuloksen viime kaudella teki toki myös uimari Jenna Laukkanen, joka voitti EM-altaassa Netanyassa kaksi kultaa lyhyen radalla. Molemmat voitot syntyivät vielä uusilla Suomen ennätys tuloksilla.

Itse toivoisin arvostusta myös raviohjastaja Jorma Kontiolle joka sai 10 000 voittoa täyteen viime vuonna. Ja hyvää urheiluvuotta tähdittivät myös triahtlonisti Kaisa Lehtonen ja pyörätuolikelaaja Amanda Kotaja. Lehtonen voitti Euroopan mestaruuden ja taisteli MM-pronssin sekä alitti Ironmanissä ensimmäsenä naisena yhdeksän tunnin rajan. Kotaja kelasi MM-kultaa ja hopeaa Dohassa.

Ja kovaa menestystä tuli myös joukkuelajeissa ja sieltä pitää esille nostaa ainakin Roman Eremenko ja Teuvo Teräväinen.

Tänään luvassa joka tapauksessa upea urheiluilta ja sekin tässä sportissa hienoa, että meillä jokaisella saa olla omakin suosikki. Ja hienoa sekin, että menestystä pieneen maahamme tulee monista eri lajeista ja koko ajan laajenevalla rintamalla. Nautitaan siis jokaisesta hetkestä.

Ja itse toivon, että tänä vuonna saamme esille myös moottoriurheilua Urheilugaalassa. Olisiko Hall of Fameen kutsun paikka esimerkiksi Mika Häkkisen ja legendojen joukkoon kutsuisin itse myös Teemu Selänteen.

Nyt talvi hieman tässä muuttaa ohjelmaa. Ajokeli sellainen, että mennään varman päälle ja suoraan tänään Helsinkiin. Vierumäen vierailun siirsimme suosilla muutaman päivän eteenpäin. Sporttia siis luvassa jatkossakin.

Kommentit