Vierailulla Kanta-Hämeen Keskussairaalassa – Tärkeää turvata synnytykset Hämeessä jatkossakin

Blogi, maanantaina 11.01.2016
946177_10153884039161670_2661272232726503598_n

Mielenkiintoinen vierailu Kanta-Hämeen Keskussairaalaan. Synnytysosastolla tehdään upeaa työtä ja pelastetaan pieniä ihmishenkiä. Nyt pitää varmistaa että jatkossakin Hämeessä synnytetään ja sairaalamme on molemmat 12 joukossa.

9550_10153884039016670_2876382701166909983_nTänään työpäivä Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Hämeenlinnassa vierailulla Kanta-Hämeen Keskussairaalassa Tehyn kutsumana. Äärimmäisen mielenkiintoinen vierailu ja iso kiitos tilaisuuden ideoineelle Pirjo Huhdalle työkavereineen.

Isona asiana tänään keskusteltiin siitä, että kuinka voimme varmistaa, että Hämeen kaksi sairaalaa eli Kanta-Häme ja Päijät-Häme ovat jatkossakin valittujen 12 sairaalan joukossa. Tärkeintä on taata se, että synnytyksiä on tänäkin vuonna riittävästi. KHKS:ssä synnytyksiä nykyisin noin 1600 ja tärkeää, että me kantahämäläiset käyttäisimme omaa sairaalaamm. Synnytysten jatkuminen Hämeessä on tärkeä koko sairaalan tason varmistamiseksi. Nykyisin 12 päivystävää alaa ja ne jatkossakin saatava turvattua täällä. Eli nyt tehtävä kaikki, että saamme turvattua kummankin maakuntamme sairaaloiden jatkon ja tason myös Sote-uudistuksen jälkeen.

Tehyläisten kanssa keskusteltiin myös kilpailukykypaketin vaikutuksista hoito- ja hoiva-alalle. Kun paketti aikanaan esiteltiin niin itse kiinnitin samaan huomiota jo omassa ryhmässä ennen asian julkistamista. Toimenpiteet kohdistuvat kohtuuttoman kovasti juuri tänne ja myös palomiehille ja poliiseille. Siksi toivonkin, että vielä työntekijät ja työnantajat pääsevät sopuun yhteiskuntasopimuksesta. Se olisi kaikille lopulta paras ratkaisu ja itse uskon, että tammikuun aikana vielä saamme tässä uutisiakin.

Ennen Kanta-Hämeen Keskussairaalan vierailua palaveri tulevista Riihimäen seudun asioista Riihimäellä. Asialistalla myös hieman eduskunnankin asioita ja sitten vielä työjuttuja Vanajanlinnassa. Näin ne tammikuun ”lomakuukauden” päivätkin täyttyvät ja venyvät. Tänään mennään kellonympäri  ja niin näyttää, että mennään huomennakin.

Nyt illaksi Lopen kunnanhallituksen kokoukseen. Asialistalla tänään HRAKS:n ajankohtaiset asiat ennen kokousta ja sitten itse kunnanhallituksen kokous. Esityslistalla asioita 15 ja ne löytyvät kaikki myös netistä kuntamme kotisivujen www.loppi.fi kautta. Jos sieltä ajatuksia nousee niin yhteyttä saa ottaa ja kysymyksiinkin mielelläni vastaan. Listalla mm. Kaartjärven Vesihuolto oy:n liittäminen kunnan vesilaitokseen, Riihimäen seutukunnan vammaispoliittinen ohjelma ja kirjastotoimen johtajan viran täyttäminen. Ja isona myös kuntamme edustajien valinta Kanta-Hämeen Sote III ohjausryhmään.

 

Kommentit