Ravintolapäivän KAKKUKAHVILA – Yhteistyöntaito on politiikassa yksi tärkeimmistä taidoista.

Blogi, lauantaina 15.11.2014

 

Tänään järjestin Vasemmistoliiton varapuheenjohtajan, kansanedustaja, Aino-Kaisa Pekosen kanssa Ravintolapäivän kunniaksi yhteisen Kakkukahvilan. Idea tällaisesta yhteistyöjutusta syntyi jo alkuvuodesta ja nyt sen sitten toteutimme. K-Market Vuorisen Taiston avustuksella löysimme pop-up-kahvilallemme erinomaisen paikan Riihimäeltä Hämeenkadun varrelta ja sinne syntyi Kakkukahvilamme. Halusimme vielä ottaa mukaan kumpikin yhden nuoren yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneen ja puolueittemme nuorisotoiminnassa mukana olevan nuoren ja näin mukaan avuksemme lähtivät meiltä kaupunginvaltuustoonkin jo noussut Derya Özgün ja Aino-Kaisan sukulaistyttö Mimmi Hirviniemi. Mainioita nuoria molemmat ja osaavia ja ahkeria tekijöitä.

”Aino-Kaisan ja Timon Kakkukahvila” avasi sitten ovensa aamulla kello 10 ja koko päivän tarjoilimme kävijöille toinen toistaan herkullisempia kakunpaloja. Neljän tunnin aikana kahvilassamme kävikin reilusti yli 150 asiasta ja kokoon saimme sievoisen summan rahaa. Kävijät saivat päivän ajan myös ehdottaa kohteita minne tuotto lahjoitetaan ja erinomaisia kohteita postereille tulikin ylöskirjatuksi. Yksi kohderyhmä sieltä selkeästi nousi esille ylitse muiden hyvien ehdotusten ja näin kohdekin selvisi. Paljastamme sen lähiaikoina.

Kakkukahvilan tuotto oli 440 euroa päivän aikana ja muutamaan mokkapalaa ja kakun loppua lukuunottamatta kaikki meni kaupaksi ja täytyy kyllä sanoa, että oli hauska ja erilainen päivä. Ja erityisen kiva oli huomata miten tyytyväisiä kävijät olivat siihen, että teimme tämän nimenomaan Aino-Kaisan kanssa yhdessä. Yhteistyöstähän politiikassakin on kyse.

Kiitokset vielä Aino-Kaisalle, Deryalle ja Mimmille sekä kaikille kakkujen tekijöille. Kehuja saitte te ainakin aivan valtavasti. Ja uskoisin, että Kakkukahvila saa myös jatkoakin. Katsotaan.

Pitkän päivän jälkeen ajattelin ottaa ihan rennosti. Ajelin katsomaan RSS Panthersin ja FoSu:n salibandyn 2-divisioonan ottelun Forssaan. Hyvä ja jännittävä ”paikallisottelu” tälläkin kertaa. Ja tällä kertaa forssalaiset maalinverran parempia. Forssassa on tehty kotikuntani Lopen ja Riihimäen tapaan pitkään erinomaisen hyvää työtä salibandyn parissa ja se näkyy vahvasti lajin suurena suosiona. FoSu:lla myös upea oma halli ja tänääkin katsomo käytännössä täynnä edustuksen peliä seuraamassa. Ja se takasi myös hyvän tunnelman illan peliin. Kiitokset siis Jukka Rantaselle ja muille hienosta illasta.

Huomenna pitkästä aikaa vapaapäivä. Ensimmäinen itseasiassa marraskuussa ja yli kolmeen viikkoon. Nautin siis siitä.

Kommentit