Ravintolapäivä on huomenna. AINO-KAISAN JA TIMON KAKKUKAHVILA

Blogi, perjantaina 14.11.2014

Eli huomenna siis aamusta avaamme kollegani ja ystäväni Aino-Kaisa Pekosen kanssa Riihimäelle Ravintolapäivän Kakkukahvilan. Kahvilan rakensimme tänään Derya Özgünin ja Taisto Vuorisen avustuksella vanhaan Kenkä Expertin tilaan Hämeenkadun varteen ja huomenna sitten avajaiset heti kello 10 ja kakunpaloja ja kahvia tarjolla aina kello 14 asti. Ja idea siis se, että herkuttelu on tällä kertaa hyve eli jokaisen kakunpalan ja kahvikupposen tuotto menee lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Ja huomenna jokainen paikalla käynyt voi ehdottaa kohteita mihin rahan lahjoittaisimme.

Kakkuja on siis leivottu kovaa vauhtia. Puolisoni on hurahtanut kakkuihin ja hänen tekemisiä kakkuja huomenna myynnissä kuin totta kai myös Aino-Kaisan ja Deryankin leipomia ja kuulemma myös rakas äitinikin on jotain Kakkukahvilaan loihtinut. Tulkaahan huomenna herkuttelemaan.

Aloitettiin blogi siis mainoksella, mutta tänään siis muutakin…

Kotona viimeinkin. Upea Nepalin matka sai pidemmän päätöksen.

Eilen sitten lensin vielä iltakoneella Istanbulista Tukholmaan. Arlandan lentokenttähotellissa yö ja herätys tänään aamulla viideltä ja sitten enää Itämeren yli kotiin. Matkalaukku tosin edelleen Istanbulissa tai jossain. Mutta onneksi sentään mies kotona ja tänään ehdin myös eduskuntaankin piipahtamaan. Tosin jokavuotinen mukana vaihto-oppilasryhmä jäi tänään Auvisen Mintun ja Antin johdolla tapaamatta, mutta onneksi korvaaja löytyi ja Eestilän Markku kävi nuoria tapaamassa minun vielä matkatessa.

Palaan Nepalin matkan tunnelmiin varmasti vielä täällä blogissani lähipäivinä ainakin yhdellä kirjoituksella. Mutta nyt tietokonekin jossain maailmanäärissä vielä eli tänään vain näin lyhyesti. Mutta pakko muutama sana vielä päivän Sote-ratkaisusta todeta. Kaikki puolueet sopivat nyt yhdessä siitä, että kaikilta kunnilta siirtyy noin 60% päätösvallasta pois sosiaali- ja terveyspalveluiden keskittämisen myötä Sote-alueiden alle syntyviin tuottaja-alueisiin. Ne rakentuvat pääosiltaan siis nykyisistä sairaanhoitopiireistä. Ratkaisu on merkittävä, mutta edelleen siinä todennäköisesti myös perustuslaillisia ongelmia ja itse epäilen, että ratkaiseeko tämä uusi väliportaanhallinto kuntien taloushaasteita sote-asioiden ympärillä? Iso kysymysmerkki minulle myös se, että tuleeko tämä uusi malli turvaamaan myös hyvät palvelut maaseudulla vai keskittyykö kaikki jatkossa suuriin kaupunkeihin? Kysymysmerkkejä edelleen paljon ilmassa, mutta merkittävää on se, että tähän on sitoutunut myös oppositiopuolueet perussuomalaisten ja keskustan johdolla. Palaan tähänkin ensi viikolla hieman laajemmin täällä.

Kommentit