Ravintolapäivää. Herkutellaan.

Blogi, sunnuntaina 16.02.2014

Tänään vietettiin ympäri Suomen ja nyt jo monessa muussakin maassa Ravintolapäivää. Suomalainen keksintö valloittaa maailmaa ja laittaa kaikki kotikokit ja herkkusuut esittelemään taitojaan. Ensimmäinen ravintolapäivä järjestettiin ravintolapäällikko Antti Tuomolan johdolla toukokuussa 2011. Ja sen jälkeen tapahtuma on kasvanut kerta toisensa jälkeen. Nyt tapahtuma tunnetaan jo maailman suurimpana ruokakarnevaalina joka valloittaa uusia maita joka kerta kun Ravintolapäivää vietetään.

Tänään itse nautin kolmen PopUp-ravintolan tarjoiluista. Lähdimme matkaan ystäväni, Lopen kunnanjohtajan Karoliina Viitasen kanssa aamusta suuntasin ensin Hämeenlinnaan. Popup ravintola Hätilän herkullinen keittolounas oli katettu Cafe Villa Coiraan Hätilässä. Emäntänä ihana Sari Rautio joukkoineen ja väkeä talo täynnä hetkessä. Ja täytyy kyllä todeta, että jälleen sellaisia makuja joita en ole ennen löytänyt. Erinomaisen hyvää kasviskeittoa ja sinne sekää itse ripotellen hieman fetaa ja aivan uutena juttuna minulle savustettua lohta. Olipahan herkkua. Kiitos siis Sarin keittiönväelle.

Jälkiruuat sitten pari taloriviä eteenpäin. Hämeenlinnan Hätilä tunnetaan yhtenä maamme suurimpana puutaloalueena ja kaunista ja viihtyisää siellä olikin. Seuraava talo oli aamun Hesarista tuttu eli Vekan perheen juuri remontoitu ja laajennettu suvun rintamamiestalo. Siellä siis yhden päivän jälleen Cafe Pinjansiemen. Talon yksi nuorista eli Pinja Vekka opiskelee Tavastiassa kondiittoriksi ja hän vastasikin tämän paikan Amerikan herkuista. Uskomaton herkkupöytä notkollaan ja talon isä Tapio vastasi suvun hengen mukaan bussin rahastajan laukun kanssa tilauksista ja perheen nuoret tarjoilusta. Ja talon emäntä Piia pöytävarauksista 🙂 Ja niitä todellaan tarvittiinkin sillä ruuhkaa oli jo ennen avausta. Ja kun itse lopetin sokerin käytön ja herkut 1986 niin tässä kahvilassa minullekin pieni juustoinen ja ilmakuivatuista tomaateista tehty kahviherkku. Suolaista ja niin hyvää.

Pinjan osaaminen on siis jo huippuluokkaa ja saa nähdä mitä tämä nuorinainen vielä keksii ja ehtii urallaan. Sokerileipuri Suominen eli Jenni Höijer on jo maankuulu ja Hämeenlinnasta siis tulossa lisää. Pinjan bloginkin netistä kaivoi eli kurkatkaapa: Pinjansiemen

Kiitos siis Pinja ja Vekat! Teillä oli hyvää kakku ja torttukin. Teille siis kannattaa tulla toistekin 🙂

Kotimatkalla vielä piipahdimme Riihimäen Graniitilla. Kantapaikkani Cafe Feeniks oli antanut tilansa Riihimäen Nuorisoteatterin käyttöön pyhäpäiväksi. Näin syntyi PopUp-ravintola Soppa ja Pulla. Aivan mahtavan maukasta riistakeittoa ja kuulemma myös laskiaispullat suussa sulavia. Minulla matkassa pieni herkkusuu auttamaan näiden herkkujen kanssa. 

Hauska päivä siis ympäri Hämettä ja PopUp-ravintoloita bongaten. Jos homma ei teille vielä tuttua niin tutustukaapa juttuun netissä: Ravintolapäivä. Seuraavan kerran päivää vietetään la 17.5. ja hieman sitäkin silmällä pitäen Heinonen oli tänään matkassa. Malttakaahan.

Täysi olo. Kiitos.

 

Kommentit