Ravikesällä hieno päätös Riihimäellä – Legendaarinen Riihimäki Grand Prix huipensi kesäravikauden

Blogi, sunnuntaina 22.08.2021

Riihimäki GrandPrix´n historia ulottuu aina lähes 50 vuoden taakse. Ensimmäinen Riihimäki GP ravattiin vuonna 1973 ja kovatasoinen kilpailu jatkui aina 90-luvun lamavuosiin asti. Ensimmäisen ”erän” viimeinen GP ravattiin Jupplassa vuonna 1992 ja sen jälkeen lähes kahdenkymmenen vuoden ajan GP oli vain hieno ravimuisto palatakseen sitten uudelleen kesäravien ohjelmistoon vuonna 2013. Ensi kesänä siis päästään jälleen juhlistaan juhla raveja, kun Riihimäki Grand Prix toinen tuleminen täyttää 10 vuotta.

Riihimäki GP:n voittajahevosten joukosta löytyy kovan luokan nimiä kuten Charme Asserdal ja Viking Way ja parhaimmillaan GP-lähdön ykköspalkinto oli 1980-luvun alussa peräti 40 000 markkaa. Ilmari Halisen johdolla Riihimäen kesäravien isojuttu sitten palasi ja näin mekin, jotka emme tuota ensimmäistä GP:n kulta-aikaa päässeet kokemaan olemme saaneet nauttia huikean hienoista ja kovatasoisista GP-lähdöistä joka kesä.

Riihmäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riku Bitter ja tuore kaupunginjohtaja Jere Penttilä olivat tänään toto-seurana Riihimäki Grand Prix -kesäraveissa.

Vuonna 1928 perustetun Riihimäen Raviseuran historian kohokohta oli ehkä kuitenkin vuoden 1956 Kuninkuusravit. Historian kirjoihin ne ravit jäivät myös siitä, että Kuninkaaksi kruunattiin ”rouva”. Ravikuninkaaksi kruunattiin nimittäin tamma Suhina. Sittemmin oreille ja tammoille tehtiin omat lähdöt ja omat kruunut. Riksun vuoden 1956 Kunkkareissa vieraili 21 000 vierasta mukanaan mm. Tasavallan presidentti Urho Kekkonen. Mutta ss on historiaa, kuten GP:kin oli parinvuosikymmenen ajan. Riihimäen Ravirata itseasiassa onkin maamme vanhin kesärata ja ensi kertaa siellä ravattiin jo vuonna 1930. Tarina kertoo, että rata rakennettiin silloin paikallisten isäntien toimesta periaatteella, että jokaisen joka halusi osallistua raveihin piti rakentaa 75 metriä rataa.

Tänään sama tuttu kavioura oli siis jälleen kovassa käytössä ja kesäravit huipentuivat vuoden 2021 Riihimäki Grand Prix -starttiin. Kesäravikauden huipentaneessa startissa oli mukana peräti 11 osanottajan joukon. Suosikin paineet olivat ykkösradalta startanneella Markku Niemisen tallin Skyfall Shinella. Skyfal Shinen rattailla istui tänään Hannu Torvinen. Ykköshaastajat oli arvottu myös hyville lähtöpaikoille, kun My Sweden starttasi kolmoselta ja BWT Echo vitoselta ja Night Hall kakkoselta.

Hannu-Pekka Korpi My Swedenillä oli lopulta 2021 Riihimäki GP:n valtias ennen kakkoseksi ravannutta BWT Echoa ja tietyllä tavalla kyllä lopulta kolmanneksi jätettyä Skyfall Shinea.

Upea kesäravikausi näin päätökseen. Hieno ilta jälleen raviskalla ja tänään pelattiin totoa yhdessä Riihimäen tuoreen kaupunginjohtajan Jere Penttilän ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan Riku Bitteri kanssa. Kokemusta saatiin.

Huomenna sitten mielenkiintoinen päivä tulossa. Uusi Lopen kunnanvaltuusto kokoontuu ensimmäiseen kokoukseen ja tarkoitus huomenna ottaa kotikunnan ykköstehtävä jälleen haltuun eli aloittaisin tästä sitten kunnanhallituksen puheenjohtajana. No, katsotaan mitä valtuusto viisaudessaan päättää.

 

Kommentit