Rauhaisaa pitkäperjantaita – Ollaan hetki ihan hiljaa

Blogi, perjantaina 10.04.2020

Pitkäperjantai.

Tällaisena aikana kaikki päivät tuntuneet pitkilti. Huoli huomisesta on suuri. Toisia huolettaa läheisten ja oma terveys. Toisia huolettaa miten vanhustenhoito ja sairaanhoito kestää ja miten hoitajamme jaksavat kovassa paineessa. Monia huolettaa se onko ensi viikolla enää työpaikkaa. Monelle huolena on oma yritys ja sen työntekijöiden kohtalo. Ja meistä monia huolettaa myös oman maamme tulevaisuus ja kestävyys. Pitkiä päiviä.

Tulemme tästäkin selviämään. Tavalla tai toisella. Helppoa se ei tule olemaan, mutta selviämme. Vaikutukset ovat kauaskantoisia ja itse olen huolissani yhä enemmän siitä millaiset vahingot tätä jättää henkiselle puolelle. Sosiaaliset vahingot voivat olla lopulta koronakriisin kauaskantoisimmat.

Pidetään siis toisistamme huolta. Välitetään ja ollaan lähellä – vaikka emme fyysisesti sitä nyt saakaan olla niin olla henkisesti entistä lähempänä.

Itse olen jo kaivannut ystäviä ja tuttavia. Myös monia työkavereita ollut jo ikävä. On ollut ihana saada viestejä eri puolilta maata. Moni on kysellyt miten jaksan. Viimeksi Jokioisilta ja Forssasta. Myös Hämeenlinnasta ja ihan tästä naapuristakin. Ihania viestejä. Myös ulkomailta monia. Kiitos niistä. Ne ovat tuntuneet hyvälle. Olen myös itse yrittänyt laittaa joka päivä ainakin yhden ystäväviestin ja soittaakin mahdollisimman paljon. Yhdessä me olemme enemmän ja vanhempia.

Rentouttavaa pitkäperjantaita. Menen järvenrantaan. Luonto heräilee.

Kommentit