Ratsastuskeskus Ainossa ensimmäiset kansainväliset esteratsastuskilpailut – ”Tämä piti tehdä, että näkee väen yhdessä hymyilevän”

Blogi, sunnuntaina 26.03.2017

Ratsastuskeskus Aino järjesti tänään ensimmäiset kansainväliset esteratsastuskilpailut. Homma lähti liikkeelle Aino Masters CSI2 -tason kisoilla, mutta ensi vuodelle havitellaan jo Nations Cupin kisaa ja seuraaviakin askelmerkkejä on jo suunniteltu.


Tästä kaikesta kypärää täytyy nostaa yhdelle miehelle eli Erkki Siltalalle. Mies hankki paikan omistukseensa muutama vuosi sitten ja sen jälkeen alueelle on investoitu yksityistä tai siis yhden miehen tai perheen rahaa noin 6 miljoonaa euroa. Alueelle on rakentunut Euroopankin mittakaavassa upea ratsastuskeskus ja ennen muuta mahtava maneesi. Maneesi lämpiää maalämmöllä ja pitää sisällään kahvio ja ravintolatiloja kilpatallin ja suuren lämmittelymaneesin lisäksi. Maneesilla treenaa siis perheen oma tytär ja joukko muita maamme parhaita ratsastajia ja lisäksi kotipaikkana se toimii 30 hevosen ratsastuskoululle ja 15 vuokratallipaikalle. Erkki Siltalan suunnitelmissa on laajentaa maneesia vielä 2500 hengen katsomolla minkä alle tulisi lisää tallipaikkoja ja piha-alueelle ulkokenttien rinnalle suunnitellaan kaupungin kanssa yhteistä nurmikenttää – Derby-kenttää. Se olisi kaupungin vihreä keidas ja muutamana päivänä vuodessa suurten ratsastuskisojen näyttämö. Ei kuullostaa lainkaan hullummalta.

Erkki totesi, että tämä piti tehdä että näkee ratsastusväen iloisina ja hymyilevinä yhdessä. Niinpä.

Ratsastuskeskus Aino on juuri sitä ja sellaista mitä tänä päivänä tarvitaan. Keskellä kaupunkia helppojen kulkuyhteyksien päässä parhaat mahdolliset harrastuspaikat. Ja samaan aikaan Järvenpää rakentaa ja kasvaa ympärille niin korkeilla tornitaloilla kuin kauniilla maalaismaiseman omakotitaloillakin. Hienoa kaupunkisuunnittelua ja pääradan pysäkkien varressa.

Iso kiitos kutsusta Ainolle päästä mukaan tutustumaan paikkaan ja nauttimaan tämän kv-kisapäivän tunnelmasta. Ja lupaan tulla toistekin!

….

Kello nyt 18.04 ja hetki sitten kotiin. Kellojen kääntely varasti tästäkin päivästä jälleen tunnin. Onneksi paine tämän typeryyden lopettamiseksi kasvaa ja olen varma, että vielä joskus tavoitteeni ja esitykseni täyttyy. Tovottavasti mahdollisimman pian.

Nyt koti-iltaa ja hieman huomisen päivän asioita. Aamusta ensin Petterin kanssa kuntavaalikampanjoimaan Hämeenlinnaan ja sitten illalla Lopen Kuntavaalikahvilan avajaiset kello 17 ja kello 18 kunnanhallituksen tilinpäätöskokous. Mukava viikonavaus siis luvassa.

 

Kommentit