Räsänen, Ojansuu, Taiveaho, Koskinen ja Heinonen Riihimäellä: Kansanedustajat kiirehtivät Riihimäen aseman uudistamista

Uutiset, maanantaina 03.09.2007

Hämeen vaalipiirin kansanedustajat kokoontuivat 3.9. Riihimäelle tapaamaan Riihimäen seutukunnan kuntien johtoa. Tapaamisessa käytiin läpi seutukunnan kehittämissuunnitelmia ja käynnissä olevia kehittämishankkeita. Seutukunnan veturi, Riihimäki uudistaa paraikaa voimakkaasti aseman seutuaan ja alueelle on syntymässä moderni kaupan ja työpaikkojen keskittymä. Kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokasen mukaan Riihimäen asemanseudun myönteinen kehitys heijastuu koko seutukunnan kehitykseen.

Seutukunnan kunnanjohtajat Hausjärven Päivi Terävä, Lopen Voitto Saraneva ja Riihimäen Seppo Keskiruokanen kantoivat huolta positiivisen kehittämisen keskellä sijaitsevan Riihimäen rautatieaseman huonosta toimivuudesta. Kansanedustajat totesivat yhteisenä kannanottonaan tilaisuuden lopuksi, että Riihimäen aseman uudistaminen tulee käynnistää pikaisesti. Ensivaiheessa asemalaitureita tulee saada korotettua, johon kansanedustajat tulevat palaamaan valtion talousarvioaloitteen muodossa.

-Tämä on hanke mikä on puhuttanut jo pitkään ja on hyvä, että saamme tästä nyt yhden meidän koko Hämeen vaalipiirin kansanedustajien yhteisen hankkeen. Kaupunki ja sijoittajat sijoittavat valtavia summia alueeseen ja mm. Matkakeskukseen. Tässä samassa vaiheessa olisi korkea aika korjata myös asemalaiturit esteettömiksi ja 2000-luvun vaatimusten mukaisiksi, totesi Timo Heinonen tilaisuuden jälkeen.

Riihimäen seutukunnan tilaisuuteen kansanedustajista osallistuivat Päivi Räsenen (kd.), Kirsi Ojansuu (vihr.), Satu Taiveaho (sd.), Johannes Koskinen (sd.) ja Timo Heinonen (kok.) Kansanedustajat edellyttävät nyt ratahallintokeskukselta Riihimäen aseman kokonaisuudistamisen suunnittelun vauhdittamista.

Kommentit