Rallipäivä Turussa.

Blogi, lauantaina 31.08.2013

17-vuoden tauon jälkeen rallin SM-sarjan pisteistä ajettiin tänä viikonloppuna Turussa. SM Ralli Turku tarjosikin upean kilpailun eilisen illan kahdella pimeässä ajetulla vaativalla erikoiskokeella ja hyvällä pääpäivällä tänään lauantaina. Kilpailu sai myös yllätysvoittajan kun SM-sarjaa ylivoimaisesti hallinneen Juha Salon kilpailu jäi jo lähtöviivalle sähkövian takia ja WRC-autolla sarjaa kiertävä Ari Vihavainen karautti ulos jo toisella erikoiskokeella. Tämä petasikin upean taistelupaikan Joni Nikolle, Timo Mäenpäälle, Teemu Asunmaalle ja Jarkko Hosikkeelle. Heistä vielä Nikko ajoi ulos tänään aamulla ja näin voittotaisto käytiin Mäenpään ja Asunmaan välillä. Kummallekin voitto olisi ollut uran ensimmäinen pääluokassa ja sitä maalissa pääsikin juhlimaan Kurikan Urheiluautoilijoita edustava Timo Mäenpää. Hieno kilpailulle Timolle joka aikanaan voitti jo niin nuorten Suomenmestaruuden kuin pikku-n luokankin mestaruuden. Mutta nyt avausvoitto nelivetoluokassa.

Kaksivetoisten SM2-luokan voittoon ajoi Esa Ruotsalainen neljän kakkostilan jälkeen ja Joonas Lindroos SM3-luokan.

Onnea siis vielä SM-luokkien voittajille ja myös Suomen Cupin ja muidenkin luokkien voittajille. Hieno ralliviikonloppu jälleen ja Suomenmestaruudet ratkeavat lopullisesti syyskuun lopussa Tampereen SM-rallissa. Katsotaan ehtiikö sinne vielä ainakin penkalle katsomaan.

Mutta tänään siis aikainen herätys Turussa ja heti aamusta kaupungin kesäiselle torille. Kollegani ja ystäväni Ilkka Kanervan kanssa aamukahvit torikahvilassa ja vielä tarkoitus Petteri Orponkin kanssa kahville ehtiä, mutta kiireinen päivä vei kaiken ajan. Mutta täytyy sanoa, että kiva tori turkulaisilla tuon mahtavan Aurajoen rannan lisäksi. Mutta on se totta, että toriparkilla ja hieman torin päällisenkin uudistamisella torista saisi vieläkin upeamman historiallisen kaupungin kauppapaikan ja keskuksen. Toivottavasti hanke Turussa etenee.

Vielä lopuksi vaikka kello jo 22.13 ja juuri vasta kotiin niin toivotan teille kaikille hyvää Suomen Luonnonpäivää. Viime vuonna päivää juhlistin yhden uuden puun istuttamiselle puulajipuistooni. Tänään en samaa ehtinyt tehdä, mutta kauniista luonnosta toki nauttia ehdin – tällä kertaa kaupunkikeskustan luonnosta eli puistoista. Upeita paikkoja nekin.

 

 

Kommentit