Rallin F-Cupin 21. kauden suojelijan tervehdys 2011:

Kynästä, keskiviikkona 29.12.2010

21. kerran Hanaa!

Teini-ikä on takana ja rakas veijarimme on jo 21 yhden vuoden iässä.

21 vuoden aikana Arctic Promotion Oy:n johdolla rallin F-cupista on kehittynyt ja kasvanut maamme moottoriurheilun selkeä ykkössarja.

Samaan aikaan kun moni muu sarja kärsii kovastakin osanottajapulasta, meillä F-Cupin On tulijoita jopa enemmän kuin voimme mukaan ottaa. Tänäkin vuonna täydet 250 sarjaan ilmoittautunutta on mukana taistelemassa – uskallan sanoa – kovimman rallisarjamme herruudesta.

Taistelu mestaruuksista jatkuu vanhaan tapaan yleisessä ja junnuissa. Tottakai. Mutta tänä vuonna F-Cupin F-seniorit sarja saa myös cup-arvon ja virallisen statuksen yleisen ja junnujen rinnalla. Plu neljävitosten taistelut tulevat olemaan varmasti hauskaa katseltavaa – rallin nälkä ei nimittäin iänmyötä katoa, jos ehkä joskus hieman voittamisennälkä helpottaa. Tokkopa paljon sekään kun kypärän päähän saa vetää.

Kypäristä puheenollen, johtavana rallisarjamme haluaa olla myös suunnanäyttäjä ja edelläkävijä turvallisuudessakin. F-Cupissa otetaan ensimmäisenä käyttöön pakollisena F1:täkin tuttu HANS-niskatuki. Sarjajärjestäjien päätöksellä käyttöönottoa haluttiin aikaistaa ja uskon, että turvallisuuden eteen tehdyt ratkaisut eivät tule koskaan liian aikaisin. Kuskit ovatkin ottaneet tämän yhden henkivakuutuksen tyytyväisyydellä vastaan. Kysehän on juuri heidän turvallisuudestaan. AKK Motorsportin toimesta HANS-pakko astuu voimaan kaikissa ralleissa vasta 2012.

F-Cup ottaa myös etunojaa rallien järjestelyissä. Tiedämme hyvin miten suuri työ on laadukkaan rallin järjestäminen tänäpäivänä. Parhaita teitä ei varsinkaan sora-aikaan ole helppo saada käyttöön. Ja silloin kun niille pääsemme meidän tulee vastata myös siitä, että tiet ovat aina paremmassa kunnossa rallin jälkeen kuin sitä ennen. Se siis maksaa. Myös järjestysmiesten ja sulkumiesten saanti on usein kovan työn takana. Itse joskus esittelinkin VM:n kolumnissani mikkeliläisen tavan toimia. He ohjaavat lipputulot tai makkaratulot tiehoitokunnalle ja kyläyhdistykselle jen. Johan tuli intoa tekemiseen ja rallin järjestämisestä koko kylän win-win-tapahtuma. Nyt F-Cup ottaa tämän käyttöön kaikissa kisoissa. Kaikkiin kisoihin tulee myyntiin 6 euron erikoiskoeliput. Syynä yhä nousevat järjestelykustannukset ja vastuut. Jokaisesta lipusta ohjataan järjestäjille neljä euroa vaikkapa juuri kylätoimikunnan toimijoille tai UA:n aktiiveille. Ja kaksi euroa kuljettajien palkintokassaan. Uskon, että me rallin penkkakansa otamme myös tämän uudistuksen vastuullisen iloisesti vastaan. Kuusi euroa on pieni maksu siitä, että se paras kotitie on tulevaisuudessakin rallimme ek-käytössä. Eikö vain?

Eli loppujen lopuksi – perään kuulutan jälleen kerran F-Cupin suojelijana meiltä motorsportväeltä suurta vastuullisuutta. Muistetaan se, että me olemme näillä teillä kylässä emmekä useinkaan kotona. Käyttäydytään siis sen mukaisesti. Otetaan huomioon teidän varsien asukkaat, muistetaan että he asuvat siellä ja eivät välttämättä ota meitä aina riemunkiljauksin vastaan. Mutta ollaan tyytyväisiä, että kuitenkin ottavat. Me kiitämme siitä ja kannamme paluumatkalla takaisin myös kaiken sen mitä metsään mennessä sinne veimme. Näin se toimii ja meillä on hauskaa ensi vuonnakin.

F-Cupin 21. kauden virallisena suojelijana haluan toivottaa teille kaikille mitä parhainta rallikautta 2011. Parhaat voittakoon ja kaikki nauttikoon.

Timo Heinonen
motorsportkansanedustaja
F-Cupin kauden 2011 virallinen suojelija

ps. Kaloppi-rallissa näemme viivalla. Istun kakkosenpaikalle Starlettiin ja saan kuskiksi itse Juha Salon. Vaikka kisassa ei nuottia olekaan niin yksi nuotti minulla on takataskussa ja sen paljastan vaikkapa hylkäyksenkin uhalla. Tiedän, että se Juhalle toimii. Se kuuluu näin: ”Ketomaan Jari EI nostaisi tossa”. HANAA!

Kommentit