Rallicrossia Hyvinkään Vauhtipuistossa -Motorsport-sydämelle hyvää tahdistusta :)

Blogi, sunnuntaina 21.09.2014

Sunnuntai oli jälleen minulle täydellinen motorsportpäivä. Aamusta suuntasimme Hyvinkäälle missä ratkottiin jo ehkä tavaksi tulleella tavalla rallicrossin Suomenmestaruudet. Rallicrossin uutta tulemista olen seurannut erittäin läheltä. Itseasiassa kun laji 2000-luvun alussa uudelleen nostettiin framille niin pääsin uuden SRC-sarjan pääselostajaksi. Sitä hommaa tuli tehtyä monta vuotta ja kierrettyä ympäri Suomen. Tutuiksi tuli niin radat kuin kuljettajatkin. Ensi sarjaa nostettiin kunnolla No mercy -sloganilla ja rallilengendojen Juha Kankkusen ja Markku Alenin johdolla, mutta pian lajiin nousi omat tähdet ja nyt jo legendatkin. Rallicross-tähtemme Matti Alamäkikin teki lajin uuden nosteen myötä paluun tositoimiin, mutta ei hänkään enää pystynyt pysäyttämään uusia ja nälkäisiä crossareita.

Hyvinkään Vauhtipuistossa oli tänään lähelle ennätysmäärä kuljettajia kolmessa rallicross-luokassa ja lisäksi myös crosscarteissa. Eli junnujakin kasvaa mukaan koko ajan. Päivän ja kauden nimeksi nousi tuttu nuori mies ja motorsportin moniottelija Joni-Pekka Rajala. Jonttu ahkeroi tänäkin viikonloppuna kaikissa rallicross-luokissa eli käytännössä koko ajan radalla. Ja päivän päätteksi mies nappasi jälleen kaksi Suomenmestaruutta kun miehen tilille kirjattiin kovin WRC-luokan SuperCarien mestaruus (hieman kiistanalaisien tapahtumien jälkeen) ja kakkosluokan SRC:nkin Suomenmestaruus. Autocrossissa mestaruuteen nousi Vesa Puuskamäki ja päätösviikonloppuun sarjakärjessä lähtenyt Niclas ”Bossen-poika” Grönholm pudotettiin lopulta pronssille kun edelleen kaasutteli vielä Jukka Lassilakin. Mutta Niclaksen tulokaskausi toki näinkin yli odotusten ja Grönholmien nimi pysyy esillä motorsportissa jatkossakin vaikka Hyvinkäällä nyt nuorimies jäikin pisteittä. Se on tämän myötä selvä. Ja crosskarteissa Oliver ”Petterin poika” Solberg huolehtii siitä, että Solbergien nimi myös tuloslistoilla pysyy pitkään. Oliver voittoon crosskarteissa.

Mutta Joni-Pekka Rajala uusi viime vuoden tuplamestaruutensa ja teki mahdottomasta jälleen mahdollista. Jontulla lisäksi kasa jokkiksen Suomenmestaruuksia ja vaikka mitä. Jos maailmanmestaruuksia ei tämä kausi motorsportissa Suomeen tuo niin minun valintani Vuoden Moottoriurheilijaksi olisi kyllä ollut Joni-Pekka Rajala. Siis olisi varmasti ollut ehkä ilman tämän päivän finaalin tapahtumia. Jonttu sortui ainakin yliyrittämiseen ja sitä kautta Aki Karttusen auton perään. Mustalippu seurauksena ja sitä kautta myös mestaruuden varmistuminen. Aika tulistuneita oli osa radalla. Ymmärrän. Toki A-finaalissa muutama muukin hieman kyseenalainen tilanne ja toiminta. Vähintäänkin epäurheilijamaista käytöstä nekin. Mutta rattimiehenä Jonttu kova kaveri ja suurella sydämellä mukana. Saa nähdä miten mies seuraavissa kisoissa vastaanotetaan ja mitä tapahtuu. Toivottavasti ei tyhmiä ylilyöntejä kostamisenkaan kautta. Ikäviä juttuja nämä.

Ja hienoa oli nähdä jälleen viivalla myös kaikki tutut vanhat ketutkin Martti Kankku Simosen ja Atro Määtän johdolla. Ja monet hienot kaverit ja ystävät Seppo Orasta rallimakkarateltan rouviin. Vauhtipuistoon vaan aina niin mukava tulla ja vaan nauttia ja olla. Iso kiitos tästä päivästä. Heinosen motorsportsydän on saanut taas uuden tahdistuksen.

Tässä vielä Rallicrossin SM-sarjan EPÄVIRALLISET loppupisteet TOP3-kuskien osalta:

Crosskart:
1. Jami Kalliomäki 88p.
2. Sami-Matti Trogen 81p.
3. Valtteri Koski (162) 65p.

Autokrossi:
1. Vesa Puuskamäki 71p.
2. Jukka Lassila 70p.
3. Niclas Grönholm 67p.

SRC:
1. Joni-Pekka Rajala 92p.
2. Jukka-Pekka Peltokangas 63p.
3. Jarno Kukkola 57p.

SuperCar:
1. Joni-Pekka Rajala 85p.
2. Aki Karttunen 83p.
3. Janne Kanerva 64p.

Ja motorsportin parissa päivä jatkui sitten kotonakin. Formuloita ja nyt sitten koti-iltaa. Huomenna saankin ystäväni Petteri Orpon vieraaksi Lopelle. Suuntaamme maatalousministerin kanssa nostamaan Lopen Perunaa.

 

 

Kommentit