Ralli SM-sarja jatkuu Mikkelissä – Suomeen pitäisi luoda tapahtumienstrategia ja erillinen tukijärjestelmä

Blogi, lauantaina 27.08.2022

Päämajakaupungista huomenta!

Tänään siis vielä vähän kesätöitä. Kalenterissa oli vapaapäivä ja lupauduin rallin SM-sarjan Mikkelin osakilpailua selostelemaan. Tämä Mikkelin ralli on itseasiassa ollut minulla pitkäaikaisin ralli vuodesta toiseen Suomen MM-rallin rinnalla. Tänne on aina kutsuttu ja tänne on aina tultu.

Tänä vuonna kisa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008 jälkeen sorarallina. Normaalisti kisa on ajettu aina lumella ja jäällä helmikuussa tai viimeistään maaliskuussa. Nyt loppukesän aika antoi hyvän mahdollisuuden uudistaa kisaa ja tänään reitti viekin ihan uusillekin teille mm. Pistohiekkojen suuntaan.

Aamusta jo hoidettuna rallin lähtöseremoniat Mikkelin Satamassa ja torikahvillekin ehdin Marskin valvovan silmän ja määrätietoisen askelluksen alle. Nyt kisa parhaassa käynnissä ja illalla sitten satamassa tiedämme ratkeaako jotkut mestaruuksistakin jo tänään täällä. Yksi kilpailu siis vielä Mikkelin jälkeen ajettavana ja silloin karavaani etenee Kouvolaan.

Täällä myös hieman ollut muitakin juttuja. Tänään ja eilen illalla mm. suunniteltu hieman useammassakin keskustelussa ja yhdessä palaverissäkin maamme tulevaisuuden tapahtumien strategiaa. Olen herätellyt keskustelua sellaisesta Visti Estonia -tyyppisestä mallissa Visit Finland -tapahtumina, missä useammaksi vuodeksi peräkkäin valittaisiin nippu tapahtumia jonkinlaisiksi kehittämishankkeiksi ja maamme pr-hankkeiksi. Tähän varattaisiin rahaa vuosittain muutamia miljoonia ja rahoitusta voisi saada sitten erillisen prosessin ja valtio-tapahtumanjärjestäjä -yhteistyön kautta urheilutapahtumat, kulttuuritapahtumat yms. Meillä on esimerkiksi kasvava tarve kilpailla mm. juuri Viron kanssa tulevaisuuden MM-rallin kalenteripaikasta. Nyt jo Viro maksaa mm. nuorten osallistumismaksut kisaan ja saa junnu-WRC-kilpailijat Jyskälän sijaan Viroon. Viro myös tukee MM-ralliaan merkittävin summin ja hyödyntää kisaa Visit Estonia -brändin alla. Myös meidän MM-rallille Secto Rally Finland tarvitsisi tällaista veto- ja kumppanuusapua valtiolta ja tähän tällainen tapahtumakonsepti toimisi hyvin. Rallin kohdalla summa olisi varmasti joitain satojatuhansia euroja vuositasolla ja muita tällaisia voisi olla esim. Helsinki International Horse Show, Ironman kisat, Helsinki Cup ja esimerkiksi St Michel tai joku muu iso kansainvälinen ravitapahtuma. Myös yleisurheilun Paavo Nurmi Games sopisi tähän hyvin ja pienempinä myös esimerkiksi Lahden EM-historicralli. Kulttuuripuolelta varmasti löytyisi monia hyviä Savonlinnan Oopperajuhlista lähtien ja miksi ei esimerkiksi joku nuorten musiikkitapahtuma. Myös Sibeliusta kannattaisi tässä hyödyntää Hämeenlinnan tai Lahden kanssa jne. Hamina Tattoo olisi mainio mukaan ja monet muut. Ja voisihan näissä Visti Finland -brändin tapahtumissa olla mukana myös aina Joulupukkikin. Tulisi muuten mainiota kuvaa myös kansainvälisille tv- ja muille kanaville.

Mitäs mieltä olette? Käytetäänkö meillä rahaa turhempaankin? Ja nämä tapahtumat muuten tuovat panostukset jokainen monin kerroin takaisin ja tämä tuotto kasvaisi vielä merkittävästi, kun tapahtumia voisi tällaisella kumppanuudella edelleen kehittää ja laajentaa?

Uskon, että tämä olisi sellainen win-win -juttu mistä hyötyisimme kaikki. Taas mennään. Ja illalla sitten maaliseremoniat Mikkelin Satamassa.

 

 

Kommentit