Rakkaudesta Loppijärveen.

Blogi, sunnuntaina 16.03.2014

Tänään perustimme I Love Loppijärvi -kansalaiskeräyksen taakse oman yhdistyksen. Ensimmäiset vuodet toimimme TOP-Klubi ry:n alla, mutta nyt päätimme vakinaistaan toiminnan ja perustaa oman yhdistyksen toiminnalle. Hetki sitten pidimme perustavan kokouksen Jarmo Laukkasen, Juha Leppäsen ja Juha Majasalmen kanssa. Eli vanha tuttu porukka koossa ja näin allekirjoitimme Rakkaudesta Loppijärveen ry:n perustamiskirjan ja hyväksyimme sen säännöt jne. Samalla päätimme hakea keräysluvan tulevalle kesälle uudelle I love Loppijärvi -kansalaiskeräykselle. Ja samalla myös tilasimme hieman uusiakin tuotteita järvemme tueksi. Eli tulevana kesänä keräilypinssit, Loppijärven Lumme ja Korento -korut saavat seurakseen Loppijärven omat postikorti ja kangaskassit. 

Yhdistyksen tarkoitus siis jatkuu samana tuttuna. Eli me vain keräämme varoja rakkaan järvemme hyväksi. Ja ohjaamme sitten keräystuotot ja myyntituotot järven hoidon ja tutkimuksen ammattilaisille. Viimeksi keräysvaroja käytettiin mm. Kyyniönlahden suuren kosteikon, lasketusaltaan, tekemiseen. Ja ainakin yksi uusikin laskeutusalla on toteuttamislistalla Vesijärvi Säätiön kautta ja sinnekin rahaa olemme luvaneet. Kuten myös järven tutkimuksiin. 

Eli me kun emme ymmärrä järven hoidosta ja kunnostuksesta sen enempää, mutta meitä yhdistää huoli järvemme tilasta niin tämä on meidän tapa kantaa kortemme kekoon. Eli ammattilaiset ja pitkään järven parissa työtä tehneet ratkaiskoot aina sen mitä järvellä kannattaa tehdä ja mitä ei ja me sitten autamme varainkeruussa tämän työn kustantamiseksi.

Ja tätä työtä tehdään siis yhdessä Rakkaudesta Loppijärveen.

….

Tänään sunnuntaina aamusta ensin mökille. Tuonne samaisen Loppijärven rannoille. Pihalle kalkkia ja hieman vielä korkeampien oksien kevätleikkuuta. Ja hieman retkeilyäkin lähimetsässä. Mutta nyt HPK: taistelu jatkuu. Ja toinenkin Hämeen ylpeys eli Pelicans boxissa. Nyt huudetaan.

….

Kello 22.48 ja huomista kohden. Huomenna kaksi yritysvierailua. Aamusta Iskun tehtaille Lahteen ja iltapäivällä Valiolle Riihimäen Herajoelle. Suomalaista työtä ja osaamista.

Huolestuneena tässä seurattu läpi viikonlopun Ukrainan tilannetta. Kansanäänestys Krimillä oli farssi ja nyt eletään pelottavimpia hetkiä miten äänestysnäytelmän tulosta Venäjä käyttää hyväkseen ja miten EU siihen vastaan ja mitä tekee sen jälkeen Venäjä. Ja toivottavasti Ukrainankin hermo kestää. Tässä on kaikki elementit ajautua myös yhteenottoon vielä.

Hämmentävää tässä tilanteessa on sekin, että vuonna 1994 mm. USA sitoutui puolustamaan Ukrainan koskemattomuutta ja ennen muuta maan rajojen loukkaamattomuutta ns. Budapestin sopimuksessa. Se oli vastine ja lupaus siihen, että Ukraina luopui ydinaseistaan. Ukraina oli nimittäin 90-luvun alussa aina tuohon asti maailman kolmanneksi suurin ydinasevalta. Voi olla, että maassa nyt kadutaan luopumista pelokkeesta jos USA ei lupaustaan pidä? Jos USA lupauksensa pettää niin ehkä se muuttaa kaikkien maiden suhtautumista ydinasepelotteeseen. Ja aivan varma on, että neuvotteluissa ei tämän jälkeen enää tällaiset turvatakuu-lupaukset ainakaan auta mitään. USA:lta pitää vaatia nyt vastinetta sanoilleen ja lupaukselleen.

Ja myös EU:n täytyy olla määrätietoinen ja rohkeakin. Vaikka siis vastassa onkin merkittävä kauppakumppani ja suurvalta. Isoltakaan maalta ei saa hyväksyä tällaista toimintaa. Olisiko toiminta toisenlaista jos naapurimaan koskemattomuutta ja rajoja loukkaisi joku pieni maa? Ei saa olla.

Huomenna tärkeä päivä EU:lla tässä kriisissä. Toivottavasti neuvottelujen kautta ratkaisuja vielä löytyy. Pakko löytyä. 

 


 

 

Kommentit