Rakas Riksu -tapahtuma jatkoi Asematapahtuman perinteitä – Heinosten Sukukokous Lammilla

Blogi, sunnuntaina 09.09.2018

Tänään oli kesäkiertueeni päätös ja samalla 50. tapahtuma tälle kesälle, kun Riihimäellä vietettiin uutta Rakas Riksu -tapahtumaa. Uusi tapahtuma syntyi jatkamaan Asematapahtuman pitkiä perinteitä ja ainakin minusta tuntui, että uusi ole aiempaa parempi ja väkeäkin paljon enemmän liikkeellä. Asematapahtuma ehkä viime vuosina muuttui hieman vain toritapahtumaksi, mutta nyt uudessa tapahtumassa palasi kaupunkifestivaalin henki takaisin ja nähtävää ja koettavaa riitti koko perheelle vauvasta vaariin. Tällaisia tapahtumia minusta kesämme ja syksymme kaipaisi enemmänkin markkinoiden sijaan – siis sellaisia missä on muutakin ohjelmas ja tekemistä kuin samat tutut torimyyjät markkinoista toisiin.

Meidän Kokoomuksen teltalla riitti väkeä aamusta aina iltapäivää. Riihimäen Kokoomuksen väki oli laittanut paikat kuntoon jo aamulla ennen kymppiä kun itse paikalle tulin ja samantien teltalla oli juttukavereita jonoksi asti. Myös oma tiimimme oli vahvasti mukana menossa ja Heinonen2019 -paitoja haki moni uusikin Timon Tiimiin mukaan liittynyt. Tänään muuten paljastin jo myös vaalivalvojaistenkin paikan eli jatkamme perinteikkäästi tutussa Juomahuone Laitisessa jälleen huhtikuussa. Ja sitä ennen Riihimäelle tulee myös tuttuun tapaan vaalikahvilamme. Paikan sain jo varmistettua ja myös porukkaa sinnekin on jo talkoisiin ilmoittautunut hienosti. Iso kiitos kaikille teille ja tervetuloa myös muut mukaan. Yhdessä ja yhteistyöllä teemme parhaan mahdollisen tuloksen.

Rakas Riksu -tapahtumassa puhutti niin tulevaisuuden erikoissairaanhoito ja sen valinnanmahdollisuuksien vahvistaminen kuten myös talous, eläkeläisten verotus ja eläkkeiden taso, mutta myös päivähoito ja varhaiskasvatusasiat ja oli mukava saada myös terveisiä nuorisovaltuustonkin väeltä tuoreeltaan ylimääräisen liittokokouksen jälkeen. Isona asiana esille nousi tänään myös suunniteltu runkotietoverkko ja olen itse sanonut, että meidän on välttämätön saada maamme elinvoimaasuudenkin takia mukaan runkotieverkkoon myös länsi-itä-suuntainen tie Turusta-Lahteen jne. Tässä meidän on saatava nyt kaikki tahot mukaan, että lopullinen ratkaisu pitää tämän sisällä.

Kiitosta sain tänään mm. veteraanien kuntoutusasian maaliinsaamiseksi ja myös hevosenlannanpoltosta, kesäajasta ja kevytautoista tuli kysymyksiä ja myös kiitosta. Mukava huomata, että ihmiset seuraavat asioita ja sitä kuka minkäkin takaa löytyy ja työtä on tehnyt. Tuntui hyvälle. Moitteita tuli siitä, että en kuulemma ole tervehtinyt ruokakaupassa ja tutkimuksesta ja koulutuksesta on leikattu liikaa ja ammattikouluissa ei homma toimi. Pahoittelin ja pahoittelin. Nyt on tärkeä kääntää katse takaisin osaamisen, sivistyksen ja koulutuksen lisäpanostuksiin ja niitä jo ensi vuoden budjetti tuokin. Oli mukava voida kertoa risuja tuonneelle mm. panostuksista osaamiseen aina varhaiskasvatuksesta lähtien. Ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että ensi kevään vaaleissa työn ja työllisyyden rinnalla kärkeen tulee nostaa osaamisen ja sivistys sekä turvallisuus. Mutta näihin ehdin palata vielä monet kerrat.

Iso kiitos Riihimäen kokoomuslaisille ja tiimiläisilleni hienosta päivästä. Kesäkiertue päättyy näin, mutta eikös sitten voi aloittaa syksyn tapahtumakierrokset. Eli tavattavissa olen vaalien välissä syksylläkin.

Vihtori ja Hilma Heinosen jälkeläiset koolla Lammilla

Riihimäeltä ajelin sitten sukuni juurille Lammille. Sari Järvisen johdolla oli sukumme koolla ja tällä kertaa pöydässä yli 40 Vihtori ja Hilma Heinosen jälkeläistä. Ihania tarinoita ja koskettaviakin kohtaloita.

Samaa sukua siis kollegoistani Pilvi Torsti ja jalkapalloilijat Aki ja Riihilahti. Yhteiset isoisovanhemmat meillä. Harmi, että he eivät tänään paikalle ehtineet, mutta monta muuta ehti ja seuraavaksi Heinosten kanssa kokoonnumme eduskuntaan.

Kiitos Sarille järjestelyistä ja kaikille mukana olleille hienoista tarinoista ja muisteloista. Oli mukava olla Poliisi-papan juurilla.

Me Heinoset!

Kommentit