”Räjähtävä lähtö ja heti täysillä. Se on hirrRvee henkinen muserrRus vastustajille.”

Blogi, sunnuntaina 28.04.2013

Olisikohan tämä hyvä taktiikka elämäni ensimmäisen ravilähtöön? Kummelin Raimo Vormiston opeinko sitä pitäisi lähteä. Tosin Facebookissani jo neuvottiin motorsportmiestä, että varikkokäyntejä on syytä raveissa välttää ja yhden pysähdyksenkin taktiikka ei toimi. 

Ypäjän paikallisraveissa tänään istun ensimmäistä kertaa kärryille ravien lisälähdössä. Tunnelmalliset paikallisravit houkuttelevat tänään Ypäjälle varmasti lähiseudun raviharrastajat ja hevoset ja ohjastajina nähdään myös Hevosopiston opiskelijoita. Ravit alkavat kello 12 eli tervetuloa paikalle ja oma lähtöni heti siinä ravien kärkeen. 

Johtavan rinnalla – kuoleman paikalla. Katsotaan miten miehen käy ja hevoseni.

Kello 21.38 ja tänään vapaa illansuu ja ilta pihatöissä. Ensin puutarhaa kesäkuntoon ja sitten vielä risusavotalle. Tekikin hyvää ja sää oli juurikin mitä parhain sellaiseen puuhaan. Eikä hyttyset ja paarmatkaan olleet kiusana. Yksin kun siinä muutaman tunnin risujen kanssa urakoi niin kummasti mieli ainakin rentoutui.

Mutta päivän ehdoton kohokohta oli elämäni ensimmäinen ravilähtö ohjastajana. Ypäjän paikallisravien yhteydessä ravattiin kutsukilpailuna haastelähtö ja oli upea saada kutsu mukaan. Ja harva poika se on aloittanut oman raviohjastajauransa suoraan Ilkka Korven tähtivalmennuksessa. Upea persoona ja elämää ja hevosia ja menestystäkin nähnyt mies ja hänen kanssaan aika menikin kertakaikkisen siivellä. Puoliltapäivin oli kaikki sitten valmista. Hevonen, upea nuori Ypäjä Eliitti oli verkattu ja volttitreenit vedetty ja ei muuta kuin viivalle. 1000 metrin tasoitusajo ja itse sain Eliitin kanssa startata paalulta – lähtö kun oli minun lisäksi myös Eliitillekin ensimmäinen koelähdön ja harjoituslähtöjen jälkeen. Hieman volttimme oli kulmikas, mutta matkaan hyvin. Ilkan kanssa olimme puhuneet, että kun pystyisin mahdollisimman pitkään ajamaan omaa ajoa niin kaiken pitäisi mennä hyvin. Mutta hieman liian aikaisin takaa meidät ajettiin kokeneilla hevosilla kiinni ja laukallehan me siitä. Ohi kiitivät niin HPK toimitusjohtaja Risto Korpela Tarun Tähdellä kuin myös Ratsastajaliiton puheenjohtaja Jukka-Pekka Leskinenkin Uukkarin kanssa. Heidän takana sitten oma ajo säilyi ja hieman parivaljakkoa tavoitimmekin. Maalissa kolmantena eli ihan kelpo veto meille ensikertalaisille. Taakse jäivät niin ystäväni Tarkkalan Marko Karhen Kurvin kanssa kuin myös haastekisan kutsuja Ypäjän Hevosopiston toimitusjohtajana Petri Mellerkin. Meidän jälkeen sitten viivalle ponilähdöt ja tukku ravilähtöjä ja monteakin. Hieno ravipäivä siis Ypäjällä.

Suuri kiitos siis tästä uudesta kokemusta jälleen Ypäjän Hevosopistolle ja Petri Mellerille joukkoineen. Oma tähtivalmentajani Ilkka Korpi on tehnyt koko paikan eteen aivan valtavan työn ja oli hieno kuulla, että ravipuolelle pääsee nyt suuntautumaan myös suoraan ja toisaalta hyvä uutinen sekin, että hakijoita Ypäjälle oli tänä keväänä ennätysmäärä. Paikka siis on lunastamassa hyvää vauhtia ei pelkästään maamme parhaan vaan muutenkin arvostetun hevosalan koulutuskeskuksen statusta. Ilkka kertoi, että Ypäjän ravipuolelta valmistuvat työllistyvät hyvin ja heille on myös kysyntää suoraan Euroopassakin. Koulutus on siis laadukasta ja Ilkan ja ravipuolen muidenkin ammattilaisten opetusta arvostetaan.

Itse pidän myös erittäin merkittävänä ja tärkeänä sitä, että Ypäjän Hevosopisto on ottanut ratsastuksen rinnalla myös vahvan roolin ravipuolenkin koulutuksessa. Niinhän se nimittäin lopulta on, että kummassakin pääosaa näyttelee se itse eli uljas ja upea Hevonen.

 

Kommentit