Hämeenlinnan Miekkalinnaan Liikennevalvontakeskus.

Blogi, maanantaina 29.04.2013

Hämeenlinnan Miekkalinnaan Liikennevalvontakeskus.

Poliisi on järjestämässä organisaatiotaan ja palveluitaan uudelleen. Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen poliisilaitosten yhdistyessä poliisin päätoimipaikka tullaan sijoittamaan Lahteen. Hämeenlinnaan on juuri hetki sitten valmistunut kuitenkin maamme uusin ja modernein poliisiasema. Ja eikä se suinkaan ole tyhjäksi jäämässä urbaaneista legendoista huolimatta. Muutama hallinnollinen tehtävä siirtyy Lahteen tänäänkin saamamme selvityksen mukaan, mutta muuten Miekkalinna tulee toimimaan tärkeänä arjen turvallisuuden keskipisteenä Hämeessä.

Poliisi tulee kuitenkin järjestämään toimintojaan ja hallintoaan myös uudelleen laajemminkin. Esimerkiksi automaattisen liikenteenvalvonnan tukitoiminnot tullaan tämänhetkisen tiedon mukaan keskittämään yhteen toimipaikkaan. Kysymyksessä on noin 50 henkilötyövuoden kokonaisuus. Vaihtoehtoina sijoittamiselle ovat Helsingin Malmin toimitila ja Hämeenlinnan Miekkalinna.

Tänään annoimme osan hämäläisten kansanedustajien kanssa julkisuuteen kannanottomme, jossa vetoamme oman alueemme yhteen kansanedustajaan ja sisäministeri Päivä Räsäseen, että hän tekisi päätöksen siitä, että ”poliisin valtakunnallinen liikennevalvonnan tukitoiminto sijoitettaisiin Hämeenlinnaan. Meidän käsityksen mukaan tämä on toiminnallisesti ja tilankäytöllisesti perusteltua sekä alueellistamisen periaatteiden mukaista. Hämeenlinnassa sijaitsee Suomen uusin ja nykyaikaisin poliisitalo Miekkalinna, joka tarjoaa hyvät tilat valvontakeskukselle. Lisäksi kysymyksessä on toiminto, joka voi erinomaisesti sijoittua muualle kuin Helsinkiin. Hämeenlinna tarjoaa sijaintipaikkana paitsi uudet modernit tilat, myös hyvät edellytykset henkilöstön rekrytointiin ja työmatkayhteydet eri puolille Suomea samoin kuin poliisihallinnon päätoimipaikkaan Helsinkiin. Poliisiministeri Räsänen päättää asiasta tietojeni mukaan vielä tämän kevään aikana toukuulla. Ja toivottavasti myös oikein.

Tänään kävimme tutustumassa hämäläisten kollegoiden kanssa juurikin tähän uuteen Miekkalinnaan. Mukana oli Aino-Kaisa Pekonen, Sirkka-Liisa Anttila, Johannes Koskinen, Ismo Soukola ja Jouko Skinnari. Saimme hyvän perehdytyksen uuteen rakennuskokonaisuuteen ja vahvistusta myös vaatimuksellemme keskittää liikennevalvonnan tukitoiminnot Hämeenlinnaan.

Hämeenlinnassa vielä hieman työasioita näin maakuntapäivän kunniaksi ja sitten Riihimäen kautta kotiin Lopelle. 

Kello 20.22.

Päivän mielenkiintoinen uutinen oli Ylen tuore gallup. Viimeksi kokoomuksen edelle nousi perussuomalaiset ja nyt vuorostaan keskusta. Keskustan kannatus nyt 19,4%, kun alimmillaan se oli alle 13 prosentin ja meidän kannatus nyt huhtikuussa oli 19,2%. Kolmantena persusuomalaiset 18,6% ja neljäntenä romahtanut SDP. Demarien kannatus on enää 16,2% ja lasku jyrkkenevä. Demarien kannatus on siis valunut edelleen perussuomalaisille ja myös vasemmistoliitolle. Jutta Urpilaisen johdolla puolue ei ole pystynyt vakuuttamaan edes tärkeimpiä kannattajaryhmiään. Hallituspuolueiden kannatus kuitenkin edelleen vahva eli 60,9%.

Mutta uutinen tässä on se, että keskustan nousu ykköseksi tarkoittaa kovaa kisaa ykköspaikasta. Keskusta kun on jo kaksi vuotta ennen vaaleja ilmoittanut, että he eivät kokoomusta hallitukseen huoli vaan haluavat rakentaa seuraavan hallituksen perussuomalaisten ja SDP:n kanssa. Minut hieman hämmensi keskustan ilmoitus tällaisesta jo tässä vaiheessa ja yleensäkään ennen vaaleja. Mutta toisaalta se on hyvä, että ihmiset tietävät vaaleihin mennessä mitä kenenkin ykköspaikka tarkoittaa. 

Mutta katsotaan nyt ensin kaksi vuotta eteenpäin ja sitten ne vaalitkin. Sivulle ei kannata vilkuilla eikä taaksekaan. Oman työn kun tekee hyvin niin tuloskin on sen mukainen.

 

Kommentit