Radalla, jolla neidistäkin tuli Kuningas – Riihimäki Grand Prix huipensi jälleen Kesäravikesän

Blogi, sunnuntaina 18.08.2019

Riihimäki GrandPrix aloitettiin vuonna 1973 ja se jatkui aina vuoteen 1992 asti. Sen jälkeen lähes kahdenkymmenen vuoden ajan GP oli vain hieno ravimuisto. Voittajahevosten joukosta löytyy kovankin luokan nimiä kuten Charme Asserdal ja Viking Way ja parhaimmillaan GP-lähdön ykköspalkinto oli 1980-luvun alussa, jolloin voittaja kuittasi peräti 40 000 markkaa. Mutta yhdeksänkymmentä luvun lama vei GP:nkin historian mappiin kunnes vuonna 2012 se teki Ilmari Halisen ja kumppaneiden johdolla loistokkaan paluun ja valloitti samantien myös meidän sydämet jotka emme vanhaa kulta-aikaa olleet paikanpäällä kokeneet. Nyt perinne on uudelleen jälleen perinne jonne haluamme kaikki, joka suvi tulla.

Vuonna 1928 perustetun Riihimäen Raviseuran historian kohokohta oli ehkä kuitenkin vuoden 1956 Kuninkuusravit. Historian kirjoihin ne ravit jäivät myös siitä, että Kuninkaaksi kruunattiin ”rouva”. Ravikuninkaaksi kruunattiin nimittäin tamma Suhina. Sittemmin oreille ja tammoille tehtiin omat lähdöt ja omat kruunut. Riksun vuoden 1956 Kunkkareissa vieraili 21 000 vierasta mukanaan mm. Tasavallan presidentti Urho Kekkonen. Mutta ss on historiaa, kuten GP:kin oli parinvuosikymmenen ajan.

Tänään samalla kaviouralla ravattiin siis jälleen Riihimäki Grand Prix, Riihimäki Poni GP B-ponit sekä Prix du Nord monté -karsinta. Ja hauskaa riitti myös radan laidalla kun vuorossa oli lasten Riksun Keppari -GP. Lähes 100 lasta keppihevosineen myös siis radalla täyden katsomon edessä. Voi sitä lasten riemua.

Ja olihan se hienoa, kun meidän oma Voittokin ravasi hyvän puhtaan kisan. Maalissa tiukan taiston jälkeen neljäs. Kakkostilaankin oli hyvät saumat tänään. Voitto alkaa löytää raviaan.

Iso kiitos vielä Riihimäen Raviseuralle tämän vuoden Riihimäki Grand Prixtä ja hienoista Kesäraveista. Oli hienoa saada olla lähes kaikissa jälleen paikan päällä mukana. Ensi suvena jälleen.

Kommentit