Pystytäänkö Britanniassa estämään No-Deal Brexit? – Itse uskon vielä brittien lopulta pysyvän EU:ssa

Blogi, tiistaina 03.09.2019

Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson on ajamassa jopa häikäilemättömästi maataan irti Euroopan Uniosta. Johnson on valmis jopa keskeyttämään parlamentin työskentelyn estääkseen parlamentin toimet sopimuksettoman EU-eron estämiseksi ja toisaalta siis no-deal -eron mahdollistamiseksi.

Työväenpuolueen parlamentaarikot etsivät keinoja taasen eron estämiseksi. Työväenpuolue Jeremy Corbynin johdolla tullee tekemään äänestysesityksen alahuoneessa millä ennen parlamenttityön keskeyttämistä pyritään estämään  sopimukseton EU-eron. Johnson on vastaamassa tähän rajusti ja näyttää runttaavan eroa kovalla kädellä. Hän mm. ilmoitti, että parlamentin syysistuntokausi keskeytyisi heti ja jatkuisi vasta 14. lokakuuta eli vain pari viikkoa ennen EU-eron takarajaa. Hän siis estäisi näin parlamentin ja demokratian toiminnan. Britannian on siis määrä erota EU:sta 31. lokakuuta, jos sopimusta ei synny.

Tilanne on kutkuttava sillä konservatiivihallituksen enemmistö parlamentissa on vain yhden äänen varassa. Johnson onkin kertonut, että puolueesta erotetaan kaikki jotka eivät toimi pääministerin tahdon mukaan. Elämme jännittäviä aikoja.

Mutta mitä uskon itse tapahtuvan?

Uskon edelleen, että Britannia ei Euroopan unionia tule jättämään. Näin uskon edelleen lopulta käyvän.

Kello 18.48 ja kuntaseminaarista jo kotona. Erinomaisen hyvä ja antoisa seminaari ja hyvä henki ja tekemisenmeininki. Loppi on rautaa.

Britannian tilannetta seurattu myös sivusilmällä. Virus Johnsonin hallitus menetti jo enemmistössä, kun Philip Lee jätti konservatiivipuolueen johon hän oli kuulunut vuodesta 1992 lähtien ja siirtyi liberaalien riveihin.

Mitä ilta tuo tullessaan niin sitä ei taida kukaan tietää.

 

Tagit: brexit,

Kommentit