Putouksen vieraaksi Ben Zyskowiczin kanssa.

Blogi, lauantaina 02.02.2013

Tänään hieman erilainen ilta luvassa. Houkuttelin kollegani ja ystäväni Ben Zyskowiczin mukaan MTV3:lle katsomaan Putousta. Riihimäen Aku Hirviniemeltä tuli kutsu ja hieno juttu päästä katsomaan miten tämän ajan ykkösviihdeohjelmaa tehdään ja tottakai tapaamaan ohjelman huippunäyttelijät. Ohjelmasta tullut sellainen ihan mukana lauantai-illan pakko-juttu, mutta tällä kertaa ei siis kotisohvalta vaan nyt katsomossa.

Tänään siis hieman pilkesilmäkulmassa saamme Benin kanssa myös jännittää miten hänen lähes nimikaimansa Karim Z. Yskowicz pärjää Sketsihahmokilpailussa ja toisaalta miten Turun omapoika Samppa Linna hauskuuttaa väkeä. Ja kyllä yhdeksi ihan suosikikseni on tällä kaudella myös noussut Armi Toivasen mahtava hahmo Sanna ”Raipe” Helminen.

Hauska ilta siis varmasti luvassa ja katsotaan jos vaikka jotain postauksiakin sieltä saamme.

Riihimäen Nikkareiden Loppi Hockey Day.

Mutta ennen iltaa on luvassa sporttipäivä. Katsomoissa toki sekin. Aamupäivällä ja päivällä olen lupautunut mennä katsomaan Riihimäen Kiekko-Nikkareiden ulkojäämatseja Lopen koulukeskukseen. Siellä luvassa päivällä kolme junnujen ottelua ja samaan aikaan sitten LFT:n salibandypojat C98 pelaavat omaa turnaustaan viereisessä Elmolassa.

Tervetuloa siis Lopelle talviurheilun ja lätkäpäivän, mutta myös hyvän salibandyn pariin.

Kello 23.25 ja juuri Helsingistä kotiin. Päivästä tuli juuri niin hieno kuin osasin odottaa. Ja enemmänkin. Juuri siis heitin Benin kotiin Maikkarin Filmihallilta. Putous on upea tv:ssä, mutta voin sanoa, että vielä aivan erilainen ja kokemuksena paljon upeampi paikan päällä. Vaikka ohjelma onkin oikeasti varsin tarkkaan suunniteltu ja käsikirjoitettu niin tuolla live-studiossa on kyllä siitä huolimatta hyvinkin sellainen fiilis, että kaikki tapahtuu juuri ja nyt tässä. Ja sitähän ohjelmassa on haettukin.

Täysi katsomo ja tv:n puolella pitkälti toista miljoonaa katsojaa niin silloin täytyy idean toimia. Tänäänkin hauskaa ja hyvää parodiaa toisesta supersuositusta ohjelmasta eli Tanssiin Tähtien kanssa. Taidokkaita roolisuorituksia kaikki ja aina jotain uuttakin. 

Aku Hirviniemen osaamista olen ihaillut aina ja en vain koomikkona vaan myös taitavana vakavampienkin roolien osaajana. Ja tänäänkin upea avaus Akulta alkusketsissä ja läpi ohjelman. Iina Kuustosesta ja Krista Kososestahan ei voi olla tykkäämättä näin some-kielellä ja ei siis myöskään Jussi Vatasesta. Vatasen Karim Z. Yskowicz on sketsihahmosketsin parhaimmistoa kuten myös Armi Toivasen Raipekin. Näitä lahjakkuuksia on vaan hieno katsella. Ja tuosta Armista pidän jakso jaksolta enemmän. Viime viikon ”Paula Koivuniemi” oli erinomainen ja tuo Sanna Raipe Helminen on kuin viime vuoden hahmokin. Paranee jakso jaksolta.

Mutta tällaista hauskaa, pääasiassa helppoa ja aika-ajoin hauskan oivaltavaa huumoria lauantai-ilta ansaitsee ja tarvitseekin. Pidän ja myönnän sen. Ja hauskaa meillä Benin kanssa oli myös katsomossa. Saimme nauraa ja uusia tuttujakin.

Mutta päivä ennen Putousta meni penkkiurheillessa. Riihimäen Kiekko-Nikkarit järjestivät ystäväni Kimmo Koukun johdolla upean kolmen matsin Loppi Hockey Dayn kaukalollamme. Nikkari-jengit kohtasivat luonnon jäällä sarjavastuksiaan harjoitus- ja näytösotteluissa ja oli hauska miten mm. Espoon Bluesin väki kiittelivät tapahtumasta ja sen tunnelmasta. Oli kuulemma monelle pojalle ensimmäinen peli luonnon jäällä ja ainutlaatuinen kokemus muutenkin. Eikä meitä kylmäkään tänään liikaa kiusannut eli itsekin tuli katseltua aamupäivän ensimmäinen ja iltapäivän viimeinenkin matsi. 

Ja samaan aikaan pelattiin myös Elmolassa LFT:n salibandyturnausta ja siellä tuli sitten sopivasti välissä käytyä lämmittelemässä varpaita ja käsiäkin. Ei kosaan sitä liikaa osaa vaatetta päälle laittaa vaikka aamulla jo välikerrastoa ja villasukkia päälle vetikin. No iltapäivän peliin lisää ja taas pärjättiin.

Kiitos hienoista tapahtumista Riihimäen Kiekko-Nikkareille ja Lopen LFT:lle. Tällaisia vaan tarvitaan ja olen varma, että kaupunkijoukkueidenkin pojista kaikille päivä luonnon jäällä oli niin kuin Blues-porukka totesikin, hieno ja ainutlaatuinen kokemus.

Nyt vielä hieman iltapalaa ja kiitos tästä päivästä.

 

Kommentit