Puolustuvoimain komentajan vaihtovastaanotto – Kenraali Timo Kivinen siirsi tehtävät kenraali Janne Jaakkolalle

Blogi, torstaina 28.03.2024

Nykyinen Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen siirtyy reserviin 31. maaliskuuta 2024. Tasavallan presidentin tehtävän jo itse seuraajalleen Alexander Stubbille luovuttanut Sauli Niinistö ehti tammikuun 31. päivänä nimittää uudeksi komentajaksi kenraaliluutnantti Janne Jaakkolan. Jaakkola viisivuotinen kausi puolustusvoimain komentajan virassa alkaa 1. huhtikuuta kestäen maaliskuun 2029 loppuun.

Tänään kenraali Timo Kivinen ja kenraaliluutnantti Janne Jaakkola järjestivät Puolustusvoimain komentajan vaihtovastaanoton Valtioneuvoston Juhlahuoneistossa. Upea tilaisuus ja oli kunnia saada olla mukana. Olen nimittäin saanut tehdä yhteistyötä niin tehtävästä väistyvän kuin tehtävässä nyt aloittavan komentajan kanssa pitkään. Aloitin itse puolustusvaliokunnassa jo vuonna 2011 eli nelisentoista vuotta on jo kohta takana tätä työtä ja näyttää, että se jatkuu ja tehtävää riittää jatkossakin. Ja onhan näiden reilun kolmen parlamenttikauden aikana ehtinyt tapahtuakin monenlaista suurimpana päätöksemme liittyä puolustusliitto Natoon. Kenraali Kivisen kausi puolustusvoimiemme johdossa ajoittuikin sotavuosien jälkeen kovimpaan ja vaikeimpaan paikkaan ja erinomaisella tavalla hän komentajan tehtävänsä tässä tilanteessa hoiti.

Nyt kenraali Timo Kivinen siirtää tehtävän hoidon kenraaliluutnantti Janne Jaakkolalle, joka siirtyy tehtävään Puolustusvoimien strategiapäällikön tehtävästä. Sitä ennen Jaakkola on palvellut mm. suunnittelupäällikkönä ja logistiikkapäällikkönä Pääesikunnassa, pataljoonan komentajana ja erikoisoperaatio-osaston johtajana (EUBG) Utin jääkärirykmentissä, Puolustusvoimain komentajan adjutanttina vuosina 2004–2007 sekä kriisinhallintatehtävissä Afganistanissa ja Kosovossa. Jaakkola suoritti yleisesikuntaupseerikurssin aikanaan Norjassa ja valmistui yleisesikuntaupseeriksi Maanpuolustuskorkeakoulusta vuonna 2001. Kenraaliluutnantiksi hänet ylennettiin vuonna 2023.

Nimityksensä jälkeen tammikuun lopussa 2024 Jaakkola totesi, että ”Puolustusvoimain komentajan tehtävä on kunnia ja valtiojohdon merkittävä luottamuksenosoitus. Tehtävään liittyvä vastuu korostuu toimintaympäristömme haastavassa tilanteessa. Tässä kohtaa keskitytään kuitenkin nykyisen tehtävän hoitamiseen. Tulevan komentajakauden kysymyksiä käsitellään sitten aikanaan.”

Nykyinen elokuusta 2019 Puolustusvoimain komentajana toiminut, kenraali Timo Kivinen jää eläkkeelle eli siirtyy reserviin pääsiäissunnuntaina eli maaliskuun viimeisenä päivänä 31. maaliskuuta. Lappeenrantalaislähtöinen Kivinen nousi kenraalikuntaan vuonna 2010.

Iso kiitos upeasta tilaisuudesta. Ja ennen muuta kiitos väistyvälle komentajalle erittäin hyvästä työstä isänmaamme eteen. Kausi ajoittui poikkeuksellisen vaikeaan aikaan ja se hoidettiin hyvin ja kunniakkaasti.

Ja onnea vaativaan Nato-Suomen komentajan tehtävään kenraali Janne Jaakkolalle. Pidetään hyvää huolta uskottavasta maanpuolustuksestamme huomennakin.

 

 

Kommentit