Elämä voittaa.

Blogi, perjantaina 29.03.2024

Hyvää pääsiäisviikonloppua teille kaikille.

Vietämme pääsiäisen pyhiä perinteiseen tapaan hyvien ystäviemme Nousiaisten ja Hatakoiden kanssa Pekkalassa. Kevättä kohden tässä mennään ja valo voittaa. Elämäkin.

Eilen jo takaan tulen laittaessani mietin, että kevät tässä etenee hyvää vauhtia. Kurkia pellolla, joutseniä järvellä ja helmipöllökin huhuili, kun saunaan Santerin kanssa astelimme.

Haluan tänään vielä kiittää teitä kaikkia suunnattomasta tuesta ja myötäelämisestä alkuvuoden aikana. Alkuvuosi on ollut raskas kantaa. Te olette sitä helpottaneet. Niin kuin kerroin olin helpottunut, kun rakas isäni pääsi täältä pois. Hän eli viimeiset kuukaudet jo jossain sellaisessa, mihin meillä muilla ei ollut pääsyä.

Pekkalan pääsiäinen. Nostin hevosen takanreunalle.

Muistisairaus oli raju ja vei isän, vaarimme, sängyn omaksi. Facebookin puolella kerroin viime sunnuntailta salibandyottelusta ihanasta kohtaamisesta.

Ihana muisto.

Yksi isän ihanista nuorista hoitajista kertoi Lastikassa tarinan tapahtumasta noin kuukautta ennen isäni kuolemaa. Hän oli peitellyt isääni yöunille ja toivottanut hyvää yötä. Isä oli vastannut: ”Hyvää yötä myös rakas poikani Timo”. Hoitaja oli hymyillen miettinyt miten isällä oli kuitenkin turvallinen olo näinkin.  Kyllä – ja juuri tuon Sofian ansiosta. Kiitos! Tällaisia hoitajia ei voi kuin kiittää.

Ja haluan myös kiittää näistä viesteistä mitä olen teiltä saanut satoja ja satoja. Yhden jaan tässä ja samalla kirjaan ylös muistoksi tänne blogiini:

”Ja Timo, syvä osanottoni isäsi kuoleman johdosta. Hannu ei ollut opettajani, mutta muistan ihmetelleeni sitä, että hänestä ei kukaan, koskaan sanonut pahaa. Se on poikkeuksellista opettajalle. Hän oli varmasti merkittävä ihminen monelle oppilaalle, kuten varmasti isänä myös sinulle. Hannun muistoa kunnioittaen.  ”

Ja kyllä me tässä eteenpäin menemme. Lapset kertovat minulle elämän jatkumisesta. Tänäänkin kainalooni sohvalla tullen.

Ja tänään oli ihana myös saada Pekkalaan toinenkin ryhmä Hatakoita. Ihana kummityttöni Venla perheineen. Isoja sydämiä.

Pääsiäistä teille kaikille!

 

Kommentit