Puolustusvaliokunnan Timo Heinonen: Suomen täydennettävä ja vahvistettava puolustusmateriaalien varastoja

Uutiset, lauantaina 02.04.2022

Kokoomuksen kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinonen edellyttää Marinin hallitukselta ripeitä toimia puolustusvoimien materiaalivarastojen täydentämiseksi ja myös vahvistamiseksi. Heinonen nostaa esille Ukrainaan annetut mm. komposiittikypärät ja suojaliivit ja muistuttaa, että tällaista materiaalia ei varastoissamme ole ollut ns. ylitse oman tarpeen.

-On tärkeää, että tilaukset varastojen täydentämiseksi Ukrainan auttamiseksi annetun puolustusmateriaalin osalta laitetaan liikkeelle välittömästi. Ukrainalaisille lähetetyissä kokonaisuuksissa on sellaista materiaalia, mitä myös pahimmalla hetkellä itsekin tarvitsisimme. Tältä osin täydennystilaukset on syytä saada liikkeelle viipymättä, toteaa Timo Heinonen.

Esimerkiksi Forssalaisella C.P.E.Productionilla on valmius tehdä luotiliivejä Puolustusvoimien tilauksesta nopeallakin aikataululla ja myös komposiittikypärien osalta täydennyksiä tarvitaan.

-Suojaliivien yms. tilaukset tässä tilanteessa ovat välttämättömiä ja kiireisiä. Ja kun ne voidaan tehdä myös suoraan omasta maasta, niin tilauksin vahvistamme myös huoltovarmuuttamme. Samalla on mahdollista tilata myös materiaalia enemmänkin ja varautua myös lisäavun antamiseen Ukrainalle, muistuttaa Heinonen.

Yli kymmenen vuotta puolustusvaliokunnassa vaikuttanut kokoomuksen Timo Heinonen vauhdittaisi myös asehankintoja Suomesta. Nopeasti muuttunut turvallisuustilanne antaa Heinosen mukaan hyvät perustelut tehdä hankintoja suoraan kotimaasta.

-Meillä tehdään Riihimäellä Sakon tehtaan maailman parhaita aseita myös puolustusvoimien ja muutenkin viranomaiskäyttöön. Tätä reserviä on syytä nyt myös meillä vahvistaa. Ja myös uusien rynnäkkökiväärien hankinta Sakolta saada nopeutetulla aikataululla liikkeelle, edellyttää Heinonen.

-Sakon tarjonnasta löytyy myös mm. maailman parhaat TRG-tarkkuuskiväärit ja esimerkiksi näitä hankkimalla voisimme myös tukea Ukrainaakin tehokkaalla ja tätä päivää edustavalla tavalla. Tällaista materiaalia ukrainalaiset tarvitsevat nyt juuri kipeästi, toteaa Heinonen ja pitää järkevä tehdä hankintoja omien varastojen täydentämisen lisäksi myös Ukrainan auttamista silmälläpitäen.

Heinonen ei siis vain tyytyisi nyt täydentämään Ukrainaan annetun materiaalin osalta Puolustusvoimien varastoja, vaan samalla varautumista tulisi myös merkittävästi vahvistaa omankin maan puolustamisen osalta.

Kommentit